Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2012. Május 25. 07:17, péntek | Sport
Forrás: Felix Promotion Kft.

Zsanett arannyal kezdett

Zsanett arannyal kezdett

Az Uniqa Team Újbuda csapatával országos bajnoki címet szerzett a klub versenyében a triatlonos Horváth Zsanett.

A nők között az Uniqa Team Újbuda együttese nyerte meg a triatlon klubcsapatok országos bajnokságát Tiszaújvárosban. Dudás Eszter és Takács Anna mellett a győztes csapatot erősítette Horváth Zsanett, a Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő fiatal reménység is, aki immár többszörös címvédőnek vallhatja magát ebben a műfajban.

„A csapatból én úszom a legjobban, ott én húztam a többieket. Kellemes tempóban mentünk, elsőként váltottunk – emlékezetett vissza a futamra Horváth Zsanett. – A kerékpár jól megy, de nem szeretem, Eszter ráadásul jobban is bringázik nálam, így ott ő volt a vezér. Kemény iramot mentünk, de mivel mi csak hárman voltunk egy csapatban, a többiek viszont öten, így jobban együtt tudtak dolgozni, ezért félperces hátránnyal kezdtük a futást. Tudtuk, hogy ez lesz, és azt is, hogy mi vagyunk a legjobb futók, a kérdés csak az volt, le tudjuk-e dolgozni a hátrányunkat. Végül összejött. Az első körben 20 másodpercet hoztunk a tiszaújvárosiakon, a második után pedig már tizenhéttel nálunk volt az előny.”

Az elit felnőttek között szerzett csapatarany után pedig jönnek az újabb nagy feladatok Zsanettnek: két hét múlva Balatonfüreden U23-as válogatóversenyt rendeznek, méghozzá olimpiai távon, három hét múlva pedig Bécsben jöhet az Európa-kupa. Utóbbi már az új-zélandi világbajnokság és a távolabbi jövő szempontjából is kiemelt fontosságú lesz.

„Jól indult az év, keményen kellett küzdeni, de arany lett belőle, aminek örülök. Mostantól pedig azért dolgozom, hogy még szebb legyen 2012” – jelentette ki Horváth Zsanett.

Fotó: Uniqa Team Újbuda SE

Felix Promotion Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 07:51, szerda | Sport

BL-selejtező - Walesi ellenfél vár a Ferencvárosra

A The New Saints lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának ellenfele a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.