Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Május 18. 20:32, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Zivatar - az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki vasárnapra

Zivatar - az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki vasárnapra

Vasárnap néhol 30 fokig melegszik a levegő, de ismét az ország nagy részén várható zivatar és felhőszakadás. Öt megyére a heves zivatarok miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez szombat este eljuttatott veszélyjelzésében közölte: vasárnapra Baranya, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyére a várható heves zivatarok miatt narancssárga, vagyis másodfokú, a felhőszakadás miatt citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
Emellett Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas és Pest megyére, valamint Budapestre mind a heves zivatarok, mind a felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetést rendeltek el.
A meteorológiai szolgálat szöveges figyelmeztetésében azt írta: vasárnap késő délután várhatóan zivatarok kezdődnek a délnyugati megyékben, amelyek a péntekihez hasonlóan, rendszert alkotva helyeződhetnek át észak-északkelet felé. A rendszer a késő este folyamán érkezhet a középső országrészbe, majd az éjszaka során az északkeleti térségbe.
Kiemelték: ismét kialakulhat heves zivatar is, amelyet helyenként felhőszakadás (25-35 milliméternyi csapadék), jégeső és 90 kilométeróra körüli széllökések kísérhetnek. Ilyen zivatarokra a legnagyobb esély mostani számítások szerint a Dél-Dunántúlon van - tették hozzá.
Hétfő hajnalra délnyugat felől fokozatosan stabilizálódik a légkör - írta a meteorológiai szolgálat.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 Celsius fok között várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.