Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Július 16. 22:36, kedd | Helyi
Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Vonatdobálók

Vonatdobálók

Gyerekek is benne voltak a „jó mókában”.

Kolontáron dobált meg kővel négy, 12 és 14 év közötti fiú egy menetrend szerinti, Budapest-Szombathely között közlekedő személyvonatot és egy tehervonatot 2013. július 12-én nem sokkal délután 5 óra előtt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a fiúk a vonat érkezése előtt a sínekre téglákat helyeztek, majd a közeledő szerelvény felé bazaltköveket hajítottak. Csupán a szerencsének köszönhető, hogy sem személyi sérülés, sem dologi kár nem keletkezett. Az intézkedő rendőrök a négy személy ellen büntető feljelentést tettek, a 14 éves fiatalkorút pedig a Devecseri Rendőrőrsön gyanúsítottként hallgatták ki vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Hasonló eseménynél kellett intézkedniük a hétvégén a balatonalmádi rendőröknek is, miután a 21 éves pilisborosjenői Cs. András gördeszkájával dobott meg egy Balatonfüred felé közlekedő személyvonatot. Sérülés itt sem történt. A férfit az intézkedő rendőrök egy közeli vendéglátó helyen igazoltatták, aki ellen a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon indult eljárás.

Címkék: vonat, vonatdobálás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.