Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Május 21. 07:07, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Vihar – Több megyében csütörtökön is várhatók zivatarok

Vihar – Több megyében csütörtökön is várhatók zivatarok

A várható heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt nyolc megyére másod-, négyre és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki csütörtökre a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezekben a megyékben csütörtökön is várhatók olyan heves zivatarok, amelyeket akár 90 kilométer/órásnál erősebb szél és nagy méretű jég kísérhet. Továbbá helyenként rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső hullhat.

Baranya, Nógrád, Tolna és Pest megyére, valamint Budapestre a heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki csütörtökre.

A meteorológiai szolgálat azt írta: csütörtökön nyugaton már stabilizálódik a légkör, napközben a Dunántúlon már kisebb eséllyel fordulhat elő zivatar. Ugyanakkor a délután második felében és este - kiemelten az ország keleti harmadán – továbbra is számítani lehet heves zivatarokra.

Az előrejelzés szerint a legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon 13-18, másutt 20-29 Celsius-fok között valószínű, a legmelegebb a Tiszántúlon várható. Késő estére 13-19 fok közé hűl a levegő.

Címkék: időjárás, vihar, zivatar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során