Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2011. Szeptember 14. 21:18, szerda | Helyi
Forrás: saját tudósítás

Veszprémben járt Árok Kornél

Veszprémben járt Árok Kornél

A Szeglethy Baráti kör vendége volt.

Képek a rendezvényről a galériában.

A Szeglethy Baráti kör által szervezett beszélgetés sorozat keretében Veszprémben járt a bohócforradalom emblematikus figurája, Árok Kornél, a hivatásos tűzoltók szakszervezetének elnöke.

A beszélgetés soránszóba került a 2011. szeptember 29-re tervezett D-Day -ÖSSZEFOGÁS A MUNKAVÁLLALÓI JOGOKÉRT nevet viselő akció, melynek mottója: ,,Nem vagyunk több, mint egy-egy tégla, de együtt, mi vagyunk a ház!”(Váci Mihály).
Az elnök úr kiemelte, hogy minden esetben csak is a törvényes keretek szabta lehetőséggekkel kívánnak élni, semmiféle rendbontásra és provokációra nem vevők, az ilyen elemeket igyekeznek kiszűrni maguk közül. A rendezvények szigorúan pártpolitika mentesek.

Az Akcióegységhez csatlakozott mintegy hetven szakszervezet, civil szervezet és társadalmi szervezetakik egy9 pontot tartalmazó követeléscsomagot fogadtak el.

Megosztotta személyes tapasztalatait a kormány és a szakszervezetek együttműködéséről, tárgyalásairól. Örülne ha a modern nyugati európaiság nem csak szavakban, de tettekben és a szakszervezetek életében is eljönne, úgy érzi szükséges lenne a szakszervezetek megújítása is. Kérdésre válaszolva megerősítette, hogy a külföldi szakszervezetek is szolidárisak a magyar munkavállalókkal és nyomon követik az országban zajló történéseket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció

2024. Június 15. 11:06, szombat | Sport

A házigazda németek sima sikerével rajtolt a torna

A házigazda német válogatott 5-1-re legyőzte az egy félidőn át emberhátrányban játszó skót csapatot a 17. labdarúgó Európa-bajnokság pénteki, müncheni nyitómérkőzésén, a magyar érdekeltségű A csoportban.

2024. Június 15. 11:05, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody\'s és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése u