Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Február 25. 16:54, szombat | Helyi
Forrás: Saját forrás

Veszprém is képviselteti magát az Utazás 2012 kiállításon

Veszprém is képviselteti magát az Utazás 2012 kiállításon

A Bakony és Balaton térség települései, turisztikai szervezetei és szolgáltatói közös megjelenéssel készülnek a március 1-4. között megrendezésre kerülő 35. budapesti Utazás 2012 kiállításra.

A térséget összefogó szakmai szervezet, a Bakony és Balaton Térségi TDM tagjai minden eddiginél nagyobb teret kapnak ahhoz, hogy kínálatukat az utazni vágyók elé tárják. A térség 60 m2-es standján, 15 pulton mutatják be vidékünk változatos adottságait, vonzerőit és értékeit, a turisták érdeklődését felkeltő témák köré csoportosítva. A négy fő téma a hívogató vidéki élet, a gazdag kultúra, a balatoni felüdülés és a bakonyi kikapcsolódás.

A vidéki harmóniát olyan települések közvetítik majd, mint a Művészetek Völgye települései, a számtalan lovas programot nyújtó Nemesvámos, vagy a hangulatos vendégházakkal teli Megyer. A nyugodt életforma mellett finom ételeket és kiváló minőségű borokat is kínál a térség. A vidék boraiból a kiállításra ellátogatók ízelítőt is kaphatnak. Nem is egy, hanem mindjárt két borvidék nedűjét kóstolhatják, a Somló-hegyi Tornai Pincészet és a sümegi Palota Pince borait.

Kultúra alatt nem csak a gazdag épített örökségünket, hanem a színes rendezvénykínálatunkat és a modern művészetet, vallási értékeinket bemutató kiállítóhelyeket is értjük. Ezt bizonyítandó lesz jelen Veszprém városa, a térség kulturális- és rendezvényközpontja, Várpalota a nemrég gyönyörűen felújított Thury-várral, a Sümegi Vár és a lába alatt húzódó Hotel Kapitány Wellness, illetve a Veszprém megye hét várát tömörítő Vártúrák pecsétgyűjtős túrajáték szervezői, a Veszprém Megyei Várak Egyesülete.

A Balatont Balatonkenese és Balatonakarattya fogják képviselni. Bemutatva, hogy a vízparti kikapcsolódásra vágyókat milyen további programlehetőségek várják a Balaton keleti kapujában.

Bakonyi tájakra, vidám bóklászásra, kerékpározásra csábítanak majd a Bakonyerdő és HM Verga erdészetek tanösvényei és erdei iskolái, Zirc múzeumai és a Ciszterci Apátság mellett arborétuma és környékének csodás kirándulóhelyei, a dél-bakonyi Kristályvölgy olyan települései, mint Halimba, Kislőd vagy Magyarpolány. A bakonyi kínálatból nem hiányozhat a híres bakonyi betyárról elnevezett Sobri Jóska Bakonyi Kaland- és Élménypark számtalan „játékszere”.
A közös megjelenés nem csak a közös standot jelenti. A látogatók számára vidám nyereményjátékot hirdetnek, ahol amellett, hogy még több ismeretet adnak át, értékes nyereményeket kínálnak. A kiállítók olyan felajánlásokat visznek, melyekkel utazásra ösztönzik a nyerteseket: a térséget bemutató könyvek, vár- és múzeumi belépőjegyek, értékes kalandparki kuponok és többéjszakás szálláscsomagok találnak gazdára.

A standot színesítendő különböző programokkal invitálják a kiállítás vendégeit a Bakony és Balaton térségi standhoz. A fényes történelemi múlt elválaszthatatlan a térségtől, ezt fogja bizonyítani a Gyulaffy László Hagyományőrző Bandérium műsora, a Bakonyi Poroszkálók XVI. századi végvári vitézi hagyományokat felelevenítő harcászati bemutatója, vagy a Sobri Jóska Kaland- és Élménypark betyárjainak ostorpattogtatása. A Bakonyban való tekergésre csábítanak a 40 éves Bakonyi Természettudományi Múzeum programjai, akik közreműködésével mikroszkóp alá vehetjük a Bakony növény- és állatvilágát, illetve beletekinthetünk az egyik leghíresebb leletük, az ősorrszarvú „orvosi leleteibe”. A térség világhírű herendi Porcelánmanufaktúrája pedig élőben mutatja be, hogyan készülnek méltán kedvelt motívumai.

Látogassa és ismerje meg otthonát Budapesten! Találkozzunk a Hungexpo A pavilon 212/B standján!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára