Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Február 11. 04:35, szombat | Helyi
Forrás: Saját forrás

Vérüket adták a rendőrök!

Vérüket adták a rendőrök!

Az előző évekhez hagyományait követve idén is önkéntes véradást szervezett a Magyar Vöröskereszt és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

„Az állampolgárok életének, testi épségének megóvása a rendőri hivatás része. Ennek eszköze nem csak a fegyver és a bilincs lehet… … adj vért és életet mentesz!”

– felhívással meghirdetett megyei rendőrségi véradás utolsó állomásaa főkapitányság volt. Az állomány egy része a szervezett kereteken túl, a városokban működtetett véradó állomásokon is szokott jótékonykodni, így ők – a véradás szabályainak megfelelően – most nem vehettek részt a programban. Sajnálatos módon a rossz időjárás a betegek számát is növelte, így többeket emiatt zártak ki.

Minden körülmény ellenére azonban még így is közel 40-en – köztük vezetők, civil és egyenruhás rendőrök, valamint családtagjaik, barátaik - döntöttek úgy, hogy „vérüket ontják” az arra rászorulókért.

Sikeresen zajlott egyébként a program a megye több városában, Tapolcán, Ajkán és Pápán is. A részvételt mindenhol ásványvízzel, csokoládéval jutalmazták (pótolva ezzel az elvesztett energiát), de a véradók egy kellemes élménnyel, a segítségnyújtás örömével is gazdagodtak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt