Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Február 11. 04:35, szombat | Helyi
Forrás: Saját forrás

Vérüket adták a rendőrök!

Vérüket adták a rendőrök!

Az előző évekhez hagyományait követve idén is önkéntes véradást szervezett a Magyar Vöröskereszt és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

„Az állampolgárok életének, testi épségének megóvása a rendőri hivatás része. Ennek eszköze nem csak a fegyver és a bilincs lehet… … adj vért és életet mentesz!”

– felhívással meghirdetett megyei rendőrségi véradás utolsó állomásaa főkapitányság volt. Az állomány egy része a szervezett kereteken túl, a városokban működtetett véradó állomásokon is szokott jótékonykodni, így ők – a véradás szabályainak megfelelően – most nem vehettek részt a programban. Sajnálatos módon a rossz időjárás a betegek számát is növelte, így többeket emiatt zártak ki.

Minden körülmény ellenére azonban még így is közel 40-en – köztük vezetők, civil és egyenruhás rendőrök, valamint családtagjaik, barátaik - döntöttek úgy, hogy „vérüket ontják” az arra rászorulókért.

Sikeresen zajlott egyébként a program a megye több városában, Tapolcán, Ajkán és Pápán is. A részvételt mindenhol ásványvízzel, csokoládéval jutalmazták (pótolva ezzel az elvesztett energiát), de a véradók egy kellemes élménnyel, a segítségnyújtás örömével is gazdagodtak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése