Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2011. Szeptember 11. 14:06, vasárnap | Helyi sport
Forrás: brse.hu

Vereséggel rajtolt a VESC a nöi röplabda NB I-ben

Vereséggel rajtolt a VESC a nöi röplabda NB I-ben

A veszprémiek meglehetősen megilletődötten játszottak, sokat hibáztak, már a nyitásfogadásaikat is rendre rontották.

Békéscsabai RSE—Veszprémi ESC 3:0 (13, 9, 18)
Békéscsaba, 200 néző. V.: Csikós, Nagy L.

Békéscsaba: VARGAS 5, Horváth V. 6, Fésüs 5, SOÓS N. 18, PALLAG 17, ZIELKE 13. Cs.: Molcsányi (liberó), Czina, Kerepeczki Jenei. Szakmai igazgató: Kormos Mihály, edző: Fésüs Erzsébet.

Veszprém ESC: Szelle 2, KOVÁCS A. 5, KÖRNYEI 6, Tobak, Földesi 4, Jezerniczki 4. Cs.: Pintér E. (liberó), Pós. Edző: Molnár József, Katona Péter.
Az eredmény alakulása. 1. szett: 2:2, 4:3, 7:3, 12:5, 18:8. 2. szett: 6:2, 11:3, 13:7, 18:8. 3. szett: 0:2, 3:2, 3:3, 10:3, 12:8, 16:8, 17:12 22:18.

A békéscsabaiak szakvezetői a mérkőzés előtt arról beszéltek, egy órán belüli játékkal illene nyerni az újonc Veszprém ellen a bajnoki nyitó fordulóban. Az első szett rögtön ezt a lehetőségez ígérte, hiszen fokozatosan húzott el a hazai csapat.

A vendégek meglehetősen megilletődötten játszottak, sokat hibáztak, már a nyitásfogadásaikat is rendre rontották. Hátsó alakzatuk ráadásul mindig későn eszmélt a beejtett vagy lepattanó labdákra. A házigazdák ütői, Pallag Ágnes és Soós Nikolett elemükben voltak, ritkán tudták ártalmatlanítani bombáikat. Így aztán röpke 16 perc alatt behúzták az első játékrészt.

A második szett elején a csabaiak ismét kihasználták a veszprémiek lassúságát, és védekezésbeli hiányosságait. A vendégek pontjaik jelentős részét a ritka békéscsabai hibákból szerezték, támadásaik is ártalmatlannak bizonyultak. A szett közepén volt egy nagyon rövid megingása a házigazdának, de gyorsan felülemelkedtek rajta. 18-nál ismét megvolt a tíz pont különbség a két csapat között, sőt, ezt követően már csak egy pontot engedélyeztek a Veszprémnek, s 15 perc alatt behúzták a szettet.

A harmadik játékrészben sem ízlett a vendégeknek a Soós-Pallag duó leütés-zuhataga, és Zielke fineszes megoldásai. Molcsányi továbbra is szorgalmasan gyűjtögette össze a labdákat. Aztán ismét jött egy kis megtorpanás, ekkor kérte ki a mérkőzés folyamán első idejét a Békéscsaba. A kisebb fejmosás négy pontig használt a lányoknak, aztán megint veszprémi percek következtek. Bár ebben a játékrészben nem jött össze a tízpontos különbség, és hosszabb időtartamúnak bizonyult (20 perc), mint az előző kettő, egy pillanatig sem forgott veszélyben a szettgyőzelem, ami egyben a játék megnyerését is hozta.

Kormos Mihály: — Két szetten keresztül tartottuk a magas szintű röplabdázást, amit az elmúlt hat hétben felépítettünk. A harmadikban voltak kisebb megingásaink, de örömünkre, megvan az első győzelem.

Molnár József: — Számunkra meglehetősen rövid volt a felkészülési időszak. Most pedig nyitásban, nyitásfogadásban, mezőnyben gyengén teljesítettünk, és a támadásaink is gyengék voltak. Ettől függetlenül jól küzdöttek a lányok.
Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció

2024. Június 15. 11:06, szombat | Sport

A házigazda németek sima sikerével rajtolt a torna

A házigazda német válogatott 5-1-re legyőzte az egy félidőn át emberhátrányban játszó skót csapatot a 17. labdarúgó Európa-bajnokság pénteki, müncheni nyitómérkőzésén, a magyar érdekeltségű A csoportban.

2024. Június 15. 11:05, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody\'s és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése u

2024. Június 15. 11:04, szombat | Sport

EURO-2024 - Kitört a futball-láz Kölnben

A házigazda német labdarúgó-válogatott Skócia felett aratott müncheni 5-1-es győzelmével az Európa-bajnokság egyes mérkőzéseinek szintén otthont adó Kölnben is kitört a futball-láz a torna péntek esti nyitómeccse során.