Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Március 29. 07:57, csütörtök | Helyi
Forrás: iveszprem.hu

VEN mindenkinek

VEN mindenkinek

A VEN szervezői jelentős mértékben építenek az egyetemi mellett a városi öntevékeny csoportok, állami és civil szervezetek, szervek bevonására és együttműködésére.

A 24. Veszprémi Egyetemi Napokon - 2012. április 23-28. között - a szervezők jelentős mértékben építenek az egyetemi mellett a városi öntevékeny csoportok, állami és civil szervezetek, szervek bevonására és együttműködésére - tájékoztatták lapunkat a program megalkotói.

Mint közleményünkben írják, Veszprém Város Önkormányzata például közéleti és civil fórumot szervez a bevonulást követően, kedden a Pannon Egyetem felső kampuszán, de a VEN is bemutatkozik a városi közgyűlésnek. A Veszprémi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési és drogprenvenciós felvilágosító kampányokat, valamint a rendezvény leginkább veszélyeztetett ideje alatt a rendezvény vonulási helyszíneit is beleértve bűnmegelőzési-bűnügyi portyaszolgálatot tart, míg a városi Tourinform iroda a VEN-látogatói részére szervezett csoportos, valamint egyéni, QR-kódos veszprémi városnézést hirdet.

A délutáni műsorsávban a felső kampuszon a tervek szerint a Lackó Dezső Múzeum, a Veszprémi Petőfi Színház, a VÉKA, a Kabóca Bábszínház, a Művészetek Háza, vagy a Városi Művelődési Központ és Könyvtár is bemutatkozik különböző programokkal, de lesz jóga, meditáció, táncprogramok, valamint a veszprémi képző-, iparművészek és egyetemista alkotók bevonásával SponTárlatot is szerveznek.

Az együttműködés újdonságaként említhető meg az is, hogy a VEN hetijeggyel rendelkezők a kezdeményezéshez csatlakozó kávézókban, éttermekben és üzletekben kedvezménnyel vásárolhatnak a rendezvény teljes időtartama alatt, valamint a városlakók a VEN rendezvényeire elővételes hetijegyeket már nem csupán a Pannon Egyetemen (Egyetem u. 10., B épület), hanem a városi Tourinform irodában (Óváros tér 2.) is vásárolhatnak majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben