Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 11. 19:11, csütörtök | Helyi
Forrás: Napló online

Éveket kell várni egy műtétre

Éveket kell várni egy műtétre

Veszprémben egy műtétre átlagosan 11 hónapot kell várni, de az országban van, ahol nyolc évet.

A kiskunhalasi kórházban nyolc évet kell várni egy térdprotézisműtétre, míg Kaposváron egy év kell egy sérvműtét elvégzéséhez - írta szerdai számában lapcsoportunk tagja, a Vas Népe, ahol további adatok is szerepeltek. Ezek szerint a szombathelyi Markusovszky kórházban egy szürkehályogműtétre átlagosan 1080 napot (majdnem három évet), egy térdprotézisműtétre 1772 napot (több mint négy és fél év), egy csípőprotézisre 1037 napot kell átlagosan várni. Az interneten nyilvánosan elérhető adatok alapján a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban a különböző műtétekre az átlagos várakozási idő 250 nap körül mozog.

- Az adatok alapján jól látható, hogy óriási egyenlőtlenségek vannak a magyar kórházak között  - reagált lapunknak dr. Rácz Jenő, a Veszprém megyei kórház főigazgatója, a Magyar Kórházszövetség elnöke. - Úgy gondolom, az ezer és a kétszázötven napos várakozás is elviselhetetlenül hosszú a betegek számára,  ezért is nem halogatható tovább az egészségügy megreformálása.

Az utóbbi években nálunk is jellemzően a szemlencse- és a különböző protézisoperációkra kell a legtöbbet várni, illetve várhatóan meg fog nőni a mágneses rezonanciavizsgálat várakozási ideje is, mivel az egészségügyi kormányzat hozzánk csatolta a Komárom-Esztergom megyei betegek ellátásának feladatát is, azonban az ehhez szükséges anyagi pluszforrást nem biztosította számunk - közölte dr. Rácz Jenő.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.