Városlista
2024. július 15, hétfő - Henrik

Hírek

2011. Augusztus 11. 19:11, csütörtök | Helyi
Forrás: Napló online

Éveket kell várni egy műtétre

Éveket kell várni egy műtétre

Veszprémben egy műtétre átlagosan 11 hónapot kell várni, de az országban van, ahol nyolc évet.

A kiskunhalasi kórházban nyolc évet kell várni egy térdprotézisműtétre, míg Kaposváron egy év kell egy sérvműtét elvégzéséhez - írta szerdai számában lapcsoportunk tagja, a Vas Népe, ahol további adatok is szerepeltek. Ezek szerint a szombathelyi Markusovszky kórházban egy szürkehályogműtétre átlagosan 1080 napot (majdnem három évet), egy térdprotézisműtétre 1772 napot (több mint négy és fél év), egy csípőprotézisre 1037 napot kell átlagosan várni. Az interneten nyilvánosan elérhető adatok alapján a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban a különböző műtétekre az átlagos várakozási idő 250 nap körül mozog.

- Az adatok alapján jól látható, hogy óriási egyenlőtlenségek vannak a magyar kórházak között  - reagált lapunknak dr. Rácz Jenő, a Veszprém megyei kórház főigazgatója, a Magyar Kórházszövetség elnöke. - Úgy gondolom, az ezer és a kétszázötven napos várakozás is elviselhetetlenül hosszú a betegek számára,  ezért is nem halogatható tovább az egészségügy megreformálása.

Az utóbbi években nálunk is jellemzően a szemlencse- és a különböző protézisoperációkra kell a legtöbbet várni, illetve várhatóan meg fog nőni a mágneses rezonanciavizsgálat várakozási ideje is, mivel az egészségügyi kormányzat hozzánk csatolta a Komárom-Esztergom megyei betegek ellátásának feladatát is, azonban az ehhez szükséges anyagi pluszforrást nem biztosította számunk - közölte dr. Rácz Jenő.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 14. 08:24, vasárnap | Belföld

Honvéd altiszteket avattak a Hősök terén

2024. Július 14. 08:14, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 28. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: