Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2011. November 30. 19:46, szerda | Helyi
Forrás: VM Kormányhivatal

Uniós támogatással újult meg a 60 éves balatonfűzfői Szivárvány Bölcsőde

Uniós támogatással újult meg a 60 éves balatonfűzfői Szivárvány Bölcsőde

A beruházás összköltsége meghaladta a 105 millió forintot, melyhez a város önkormányzata 26 millió Ft-os önerővel járult hozzá.

Balatonfűzfő Város Önkormányzata a KDOP egyik kiírásra nyújtott be sikeres pályázatot, amelynek köszönhetően 79 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el „A balatonfűzfői Szivárvány Óvoda és Bölcsőde bölcsődei kapacitásbővítése épület-átalakítással” című projekt megvalósítására. A beruházás összköltsége meghaladta a 105 millió forintot, melyhez a város önkormányzata 26 millió Ft-os önerővel járult hozzá.

A Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács akkori tagjaként 2010. márciusában örömmel támogatta ezt az intézményfejlesztést a Veszprém megyei kormánymegbízott is, aki köszöntőjében elmondta, ez a fejlesztés mindenképpen a jövőt szolgálja. Az energia megtakarítást segítik elő a beépített napkollektorok, az új nyílászárók, így a megújult épület nemcsak kényelmes és korszerű, hanem költségtakarékos is- tette hozzá.

Dr. Kovács Zoltán kiemelte: a kormány szempontjából fontos a jövőt illetően a munkahelyteremtés és –megőrzés; amikor pedig a munkahelyek száma nő, ezek az intézmények igazán fontossá válna, hiszen a munkába induló édesanyák ilyen környezetben, biztonságban tudhatják gyermekeiket.

Az idén április óta zajló beruházás keretében új csoportszobák, kiszolgáló és szociális helyiségek, raktárak, szárító-vasaló helyiségek jöttek létre. A tetőtérben alakították ki a nevelői irodát egy kis teakonyhával, a gondozói, az orvosi és az elkülönítő szobát, továbbá egy tárgyaló helyiséget. Megújult a bölcsőde udvari zöldfelülete is, új bútorok, a csemeték nagy örömére csoportszobai játékok, szakmai és nevelési eszközök kerültek beszerzésre, továbbá kültéri játékokból játszókertet hoztak létre. A fejlesztésnek köszönhetően a bölcsődei kapacitás 50%-kal bővült, és három új munkahely is létesült az intézményben.

Az első magyar bölcsődék 160 évvel ezelőtt indultak hazánkban, a fűzfői bölcsőde pedig épp jövőre lesz 60 éves-emlékeztetett Barbainé Bérczi Klára, a veszprémi egyesített bölcsődék vezetője. A mozgalmas évtizedek után mára gyermekközpontúvá vált a gondozás-nevelés, a 3 év alatti gyermekek ellátása pedig megyénkben is nagyon szépen alakul, köszönhetően a sikeres uniós pályázatoknak is- mondta el a szakember. A fűzfői bölcsőde az elmúlt 6 évtizedben működött 120 és 20 fős létszámmal, valamint egy időszakban az idősek napközi-otthonával összevont intézményként is- hangzott el az átadási ünnepségen.

A fejlesztésnek köszönhetően 20-ról 30 főre növekszik a gyermekek létszáma a bölcsődében- mondta el a város polgármestere. Marton Béla a napokban egyeztetett Balatonalmádi polgármesterével arról, hogy a két település bölcsődei elhelyezés tekintetében működjön együtt a jövőben, hiszen ezzel jelentős költségeket tudnak megtakarítani.

A polgármester köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik a projekt megvalósításában részt vettek és lehetőséget biztosítottak arra, hogy az építkezés ideje alatt a kicsik ellátása zökkenőmentes legyen az épület óvodai szárnyában. Az átadási ünnepségen Hatás Andrea színművész és tanítványa adtak rövid műsort, majd a nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is átadták a kívül-belül megújult Szivárvány Bölcsődét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció

2024. Június 15. 11:06, szombat | Sport

A házigazda németek sima sikerével rajtolt a torna

A házigazda német válogatott 5-1-re legyőzte az egy félidőn át emberhátrányban játszó skót csapatot a 17. labdarúgó Európa-bajnokság pénteki, müncheni nyitómérkőzésén, a magyar érdekeltségű A csoportban.

2024. Június 15. 11:05, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody\'s és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése u