Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Január 07. 08:00, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Újra kocsikázni akart a 15 éves fiú, újra elfogták

Újra kocsikázni akart a 15 éves fiú, újra elfogták

Az év elején újabb autót vitt el az a fiatal, aki 2020 novemberében már több nyitva felejtett járművel is elhajtott Faddról.

Egy faddi férfi tett feljelentést 2020. október 24-én, mert valaki ellopta kocsiját, amiben benne hagyta az indítókulcsot. Az autót később Szekszárdon, az út szélén leállítva találták meg. Az eset kapcsán a Tolnai Rendőrőrsön büntetőeljárást indítottak – közölte a rendőrség.

Néhány nappal később újabb bejelentés érkezett a Tolnai Rendőrőrsre, hogy egy faddi férfi autóját is ellopta valaki. Ezúttal is nyitva volt az autó és benne maradt a kulcs.

A tolnai rendőrök beazonosították a feltételezett elkövetőt, egy 15 éves, a faddi nevelőotthonban élő fiút, akit elfogtak és gyanúsítottként hallgattak ki kétrendbeli jármű önkényes elvétele bűntett elkövetése miatt. A fiatal elismerte a bűncselekményeket, azt mondta a rendőröknek, hogy barátnőjével akart kocsikázni, azért vitte el az autókat.

A fiú a kihallgatását követően néhány nap múlva 2020. november 1-jén, ezúttal Tolnán egy nyitva hagyott autó indítókulcsát lopta el azzal a céllal, hogy később ezzel a járművel is autózzon. Ezúttal a tolnai rendőrök még azelőtt elfogták a fiút, mielőtt elvihette volna a kocsit. A nyomozók akkor is gyanúsítottként hallgatták ki jármű önkényes elvétele bűntett kísérletének elkövetése miatt. A fiatal a rendőröknek egy korábban történt lopást is elismert, amikor egy nyitva hagyott kocsiból lopott el két pénztárcát a benne levő készpénzzel.

A tolnai rendőrök a fiút engedély nélküli vezetés miatt is feljelentették.
Az év elején újabb autó tűnt el Faddról. 2021. január 3-án késő este tett feljelentést egy helyi férfi, mert ismeretlen személy az utcán néhány órával korábban leállított, de nyitva hagyott, autóját ellopta. A rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, és nyomozást indítottak. Az ellopott kocsit 2021. január 5-én megtalálták a Pálfára vezető úton. Az eset kapcsán elszámoltatták a novemberben elfogott 15 éves fiút, aki elismerte a nyomozóknak, hogy ő vitte el az autót azért, mert Pálfára akart menni vele – részletezte a rendőrség.

Címkék: autó, Fadd, lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére