Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Március 11. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Új Audi-modell sorozatgyártása kezdődött Győrben

Új Audi-modell sorozatgyártása kezdődött Győrben

Legördült a gyártósorról az első Audi RS3 Limousine, amelyet a tavalyi párizsi autószalonon mutattak be.

Ezzel fél évvel a TT RS Cupé és Roadster sorozatgyártásának megkezdése után elkezdődött a harmadik ilyen modell gyártása Győrben - tájékoztatta az Audi Hungaria Zrt. az MTI-t. Czechmeister Mónika, a vállalat kommunikációs vezetője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy az új autóból a vevői igényekhez igazítva gyártanak a világ 63 országába.

A modell első darabja arakék színben, négyszáz lóerős, öthengeres TFSI motorral készült el, s egy új-zélandi vevőé lesz.

A győri Audi járműgyárában jelenleg két műszakban négyszázan dolgoznak.

Négy modellt gyártanak - Audi A3 Limousine, A3 Cabriolet, TT Coupé és Roadster - mintegy másfél milliós konfigurációs lehetőséggel, igazodva a vásárlók igényeihez.

A gyárban jövőre kezdik meg a Q3 sorozatgyártását, amelyhez egy 80 ezer négyzetméteres karosszériagyárat építenek.

A közelmúltban sűrített földgázzal (Compressed Natural Gas - CNG) és benzinnel is üzemeltethető motor gyártását is megkezdte a vállalat. Az új típusú erőforrás az Audi A4 Avant g-tron modellbe kerül.

A CNG-motor hasonló távolságra és tankolási időközökre képes, mint a dízel motorok. Földgáz használatával közel klímasemlegesen közlekedik, mert az e-gáz előállítása szén-dioxid megkötésével jár együtt.

A motorvariáns fejlesztése nem Győrben történt, de a győri fejlesztőmérnökök tették képessé a gázüzemmódban való működésre több szükséges alkatrész továbbfejlesztésével és módosításával. Az erőforrás fejlesztése több mint egy évig tartott.

A győri székhelyű Audi Hungaria Zrt. az Audi Konszern tagja, az Audi- és Volkswagen Konszern központi motorszállítója. Tavaly összesen 122 975 autó és 1 926 638 motort gyártottak. A vállalat jelenleg mintegy 11 500 munkatársat foglalkoztat Győrben.

Címkék: audi, autógyár, győr, modell

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára