Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 02. 11:58, szombat | Életmód
Forrás: MTI

Üdüléssel támogatja a sérült gyermeket nevelő egyszülős családokat az Egyszülős Központ

Üdüléssel támogatja a sérült gyermeket nevelő egyszülős családokat az Egyszülős Központ

Üdüléssel támogatja a sérült gyermeket nevelő egyszülős családokat az Egyszülős Központ, mivel ezeknek a szülőknek legfőképpen a feltöltődés, a kikapcsolódás lehetősége hiányzik az életükből

- közölte a központ szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint Magyarországon a becslések szerint 24 ezren élnek fogyatékossággal - életkortól függetlenül - egyszülős családban, közülük 16 ezren felnőttkorúak és 11 ezren vannak azok a felnőttek, akik nem tanulnak és nem is dolgoznak, így ők teljes mértékben a szülő támogatására szorulnak.

A sérült gyermeket nevelő egyedülálló szülők sokféle területen érzik, hogy segítségre lenne szükségük, de leginkább a feltöltődés lehetősége hiányzik az életükből - idézik a közleményben az Egyszülős Központ és a Találj Magadra Egyesület közös felmérését.

Hozzátették: a központ üdülési lehetőséget hirdetett kifejezetten sérült gyermeket nevelő egyszülős családoknak. Március közepén 51 fő, összesen 17 család vehet majd részt egy 5 napos kikapcsolódáson a Kolping Hotel Spa & Family Resortban. A program a Mol-Új Európa Alapítvány 6 millió és a Magyar Kolping Családi Üdülési Alapítvány 2 millió forintos támogatásával valósul meg.

A közleményben kitértek arra is, hogy idén márciusban a sérült gyermeket nevelő egyedülálló szülőket egy új program keretében támogató csoportba hívják, ahol tematikus alkalmakon beszélhetik át az élethelyzetükben felmerülő kérdéseket, és segítenek nekik megoldásokat, válaszokat találni azokra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.