Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2011. Augusztus 31. 15:14, szerda | Helyi sport
Forrás: CENTRUM SE

Túl egy sikeres alapozáson

Túl egy sikeres alapozáson

Négy egyesület részvételével alapoztak a következő évadra Tatabányán a CENTRUM SE birkózói.

A veszprémi CENTRUM SE mellett, az Európa- és Világbajnok, Olimpiai második helyezett Rácz Lajos vezetésével érkező Székesfehérvári Szondi, a Győri Dózsa és a házigazda Tatabányai Sport Club közel hatvan sportolója vett részt a közös edzőtáborozáson.

A Janku Ferenc és Túri Péter edzőpáros által irányított veszprémi csapat sikeres, de nagyon feszes versenyidőszakon van túl, így örömmel mondtak igent a környezetváltozással járó felkészülésre. 

Már az fél siker, hogy sikerült négy nagyon jó csapatot és kiváló edzőiket egy időpontra összeszervezni! A munka zökkenőmentesen, kiváló hangulatban zajlott, így a napi három edzés mellett jutott idő a regenerálódásra is, amelyet élményfürdőzés, tekézés és kirándulás tarkított. Az étkezésre sem lehetett panasz, hiszen a változatos, húsban és gyümölcsben gazdag étrend, a napi ötszöri étkezés még a legfinnyásabbakat is kielégítette– mondta el Túri Péter.

Nagyon jót tett a srácoknak a közös felkészülés, hiszen a váltott edzők irányítása mellett végzett munka nagyobb koncentrációt követelt meg. A szabadtéri és edzőtermi foglalkozások váltakozása a kemény munka ellenére felfrissülést hozott. Az „idegen” edzőpartnerek pedig egyértelműen kihívást jelentettek minden sportoló számára – vette át a szót Janku Ferenc.

Mindvégig arra törekedtünk, hogy a „megszokott” edzőpartnerek elkerüljék egymást. Ebben az is segített, hogy egy időben két korosztály fiú és lány versenyzői edzettek együtt, így a fogásgyakorlások és küzdelmek alatt akár 4-5 párcserét is végre tudtunk hajtani. Így abszolút eltérő iskolákat, harcmodorokat és szituációkat tudtunk biztosítani a sportolóknak - mondta.

Előnyösnek bizonyult az első és második vonal összeeresztése is, így rutinosabb versenyzőt is érhettek meglepetések, hiszen olyan partnerrel kellett birkóznia, akivel azelőtt még nem találkozott össze versenyen. Egy-egy ilyen szituáció a kevésbé rutinos versenyzőkre is pozitívan hatott, lelkileg megerősítette és nagyobb bátorságot adott számukra, ami abból is látható volt, hogy az addigi tisztelet a harmadik napon a „sarokba” lett dobva – erősített rá Túri edző.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki a szervezőknek, Katona Gézának, Turák Pálnak és a háttérben tevékenykedő szülőknek, hogy egy ilyen, minden igényt kielégítő edzőtábort hoztak tető alá. A közös táborozáson résztvevő egyesületek megállapodtak abban, hogy igyekeznek hasonló alkalmak megszervezésével hagyományt teremteni, és évente egyszer-kétszer közösen edzőtáborozni. A mostani tábor megszervezésével a lécet magasra helyezték a Tatabányaiak, de szervezési téren is keményen fogunk dolgozni, hogy amikor ránk kerül a sor, mindenki elégedett legyen.

Az őszi szezonban is kemény munka vár ránk, hiszen a bajnoki évad kihívásai mellett, mostantól a Kossuth iskola mellett a Padányiban is folynak edzéseink, így a CENTRUM SE tényleg a város centrumában készítheti fel sportolóit.  – zárta szavait Janku Ferenc.

Várjuk csapatunkba az erősödni, ügyesedni fiatalokat 5-18 éves korig.
Kezdők számára foglalkozásainkat a Kossuth L. Általános Iskola tornatermében tartjuk, minden kedden és csütörtökön 16 órától. További információkat a www.centrumse.hu weboldalon, vagy a 36 70 622 9953-as mobilszámon kaphat!


 

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:18, kedd | Életmód

Filmrészletek kerültek elő az Egri csillagok első filmváltozatából

Az Egri csillagok első filmváltozatának több filmdarabkája került elő az egykori főszereplő hagyatékából, aki Vicuskát alakította az 1923-ban forgatott produkcióban.

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.