Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2011. November 07. 20:26, hétfő | Helyi
Forrás: VMRFK

Trükkös lopás Zircen

Trükkös lopás Zircen

Unokákra viszonylag gyakran hivatkoznak az idős személyek megkárosítására szakosodott csalók, trükkös tolvajok.

Újabb trükkös lopásról érkezett feljelentésegy 78 éves zirci lakoshoz csöngetett be két idegen azzal, hogy az unokájának hoztak pénzt. Az idős asszony beengedte a lakásba a két fiatalembert, akikkel pontosította, hogy melyik unokájáról is van szó. Mivel a keresztnevet a sértett maga mondta ki, így az ismeretlen tetteseknek már csak helyeselniük kellett az esetleges kételyek eloszlatására. A pénz átadásának okaként egy tartozásra hivatkoztak. A további események innentől kezdve már a megszokott mederben folytak tovább, a rászedett nyugdíjast a létező legnagyobb címlettel kívánták kifizetni, visszaadásra kényszerítve őt. Ezután az elkövetők kifigyelték a megtakarított pénz tárolási helyét, majd az egyedül élő sértett figyelmét elterelve megszerezték az ott tárolt 72.0000.- forintot.

Unokákra viszonylag gyakran hivatkoznak az idős személyek megkárosítására szakosodott csalók, trükkös tolvajok. Vagy az unoka külföldön elszenvedett balesetéről hírt adva kérnek annak nevében gyors és nagyobb összegű pénzkölcsönt, vagy egy korábbi tartozás kiegyenlítését ígérve, a már ismertetett módon kerülnek kedvező pozícióba lopás elkövetéséhez. Mindkét esetben ugyanaz a cél: a sértett teljes megtakarításának megszerzése. Ezek a bűncselekmények viszonylag könnyen megszakíthatók, és a károk megelőzhetők, amennyiben a legendába beleszőtt unokát a kiszemelt áldozat telefonon felhívja. Ha erre valamilyen oknál fogva nincs mód, a köztes generációtól, a szülőktől célszerű érdeklődni, még akkor is, ha az elkövetők gyakran azt kérik, előttük tartsák titokban a történteket.

Természetesen ezek a bűnmegelőzési ajánlások nem csak az idősekhez, hanem azok hozzátartozóihoz is szólnak, hogy már előzetesen átbeszélhessék a potenciálisan veszélyeztetett családtaggal az ilyen esetben követendő magatartást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét