Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2011. Október 28. 09:28, péntek | Helyi
Forrás: VM Kormányhivatal

Továbbképzésen az erdészeti szakemberek

Továbbképzésen az erdészeti szakemberek

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Erdészeti Igazgatósága az év folyamán az ország 10-12 pontján tart továbbképzéseket összesen mintegy 3000 erdészeti szakember részére.

Az erdészeti igazgatóság nyilvántartásába bejelentett, jogosult erdészeti szakszemélyzet számára jogszabály írja elő, hogy évente továbbképzésen kell részt venniük.

2011. október 26-án és 27-én Veszprémben, a Megyeháza Szent István termében zajlott a szakmai program főként megyei erdészeti szakemberek részvételével, de a kétnapos rendezvényre az ország más részeiről is érkeztek erdészek.
A résztvevők bejelentkezését, nyilvántartásba vételét valamint a továbbképzés technikai feltételeinek biztosítását a Veszprém Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága segítette.


Az előadások témái között szerepelt többek között az új erdészeti törvény, az erdőtervezés, de szó volt az erdészeti és természetvédelmi támogatásokról, a természetvédelmi eljárásokról is. A kétnapos program keretében a magán erdőgazdálkodók valamint az állami erdészeti cégek munkatársai a munkájukhoz szükséges jogszabályi és gyakorlati kérdésekkel kapcsolatban is tájékoztatást kaptak.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.

2024. Május 21. 10:02, kedd | Belföld

Éjfélkor jár le az szja jóváhagyásának határideje

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.