Városlista
2024. április 13, szombat - Ida

Hírek

2011. Augusztus 29. 08:29, hétfő | Helyi
Forrás: Napló online

Szolgálnak és védenek - Vagyonőrnap Veszprémben

Szolgálnak és védenek - Vagyonőrnap Veszprémben

A Jutasi úti sportpályán tartották az ötödik Veszprém Megyei Vagyonőr Versenyt, és Családi Napot szombaton. A több száz résztvevő főzőversennyel, sportrendezvényekkel és bemutatókkal pihente ki az év fáradalmait.

Jó ebédhez, jó nóta illik - tartja egy régi mondás. Ez pedig a vagyonőrök családi napján sem volt másképpen. Ráadásul az időjárás is kedvezett az egész napos, szabatéri rendezvénynek, így a jó hangulatból nem volt hiány. A műsor hivatalos beszámolókkal indult: Sánta Károly, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Veszprém Megyei Szervezet elnöke jó versenyzést és szórakozást kívánt mindenkinek, miután a jövőre életbe lépő változásokról számolt be. Hangsúlyozta, a kamara folyamatos szakmai felkészítést és továbbképzést biztosít tagjainak.

Töreki Sándor rendőr alezredes a rendőrség és személy-és vagyonvédemisek kapcsolatát méltatta. Közös célként említette a rendet és a nyugalmat, amihez kiváló munkatársak asszisztálnak.
Némedi Lajos alpolgármester megköszönte a vagyonőrök munkáját, akik a város közbiztonságának fenntartásában rendkívüli és fontos szerepet töltenek be. Majd

Veszprém város elismerése jeléül arany fokozattal és emléklappal tüntette ki Pordán Tamást, a Brill 2000 Kft. biztonsági őrét, ezüs fokozatú emléklapot kapott Harmat Gábor a Det-őr Kft. munkatársa, valamint bronz fokozatú elismerést vett át Böde József, a Nyugalom Kft.embere.

A kamarai tagok és hozzátartozóik eseménydús családi napot kaptak a szervezőktől, akik a kicsikre és nagyobbakra egyaránt gondoltak: a melegben többen hűsöltek a fás környezetbe kitelepített ugrálóvárban. Akadt, aki a főzőverseny közelében érezte magát "biztonságban" ebéd-ügyileg, a vállalkozó szelleműek pedig fociztak, sportoltak és versenyeztek.
A színpadi produkciókkal színesített programok alatt a benevezett öt csapat tesztet írt, önvédelmi és szituációs gyakorlatokat mutatott be, majd sor került a lövészeti megmérettetésre is.
A nap ünnepélyes díjkiosztóval zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Belföld

MÁV: tavaszi utómunkálatokkal fejeződik be a győri fővonal felújítása

Tavaszi utómunkálatokkal fejeződik be a győri vasúti fővonal felújítása, emiatt több ütemben módosul a menetrend a következő hónapokban - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.