Városlista
2023. szeptember 26, kedd - Jusztina

Hírek

2011. Augusztus 29. 08:29, hétfő | Helyi
Forrás: Napló online

Szolgálnak és védenek - Vagyonőrnap Veszprémben

Szolgálnak és védenek - Vagyonőrnap Veszprémben

A Jutasi úti sportpályán tartották az ötödik Veszprém Megyei Vagyonőr Versenyt, és Családi Napot szombaton. A több száz résztvevő főzőversennyel, sportrendezvényekkel és bemutatókkal pihente ki az év fáradalmait.

Jó ebédhez, jó nóta illik - tartja egy régi mondás. Ez pedig a vagyonőrök családi napján sem volt másképpen. Ráadásul az időjárás is kedvezett az egész napos, szabatéri rendezvénynek, így a jó hangulatból nem volt hiány. A műsor hivatalos beszámolókkal indult: Sánta Károly, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Veszprém Megyei Szervezet elnöke jó versenyzést és szórakozást kívánt mindenkinek, miután a jövőre életbe lépő változásokról számolt be. Hangsúlyozta, a kamara folyamatos szakmai felkészítést és továbbképzést biztosít tagjainak.

Töreki Sándor rendőr alezredes a rendőrség és személy-és vagyonvédemisek kapcsolatát méltatta. Közös célként említette a rendet és a nyugalmat, amihez kiváló munkatársak asszisztálnak.
Némedi Lajos alpolgármester megköszönte a vagyonőrök munkáját, akik a város közbiztonságának fenntartásában rendkívüli és fontos szerepet töltenek be. Majd

Veszprém város elismerése jeléül arany fokozattal és emléklappal tüntette ki Pordán Tamást, a Brill 2000 Kft. biztonsági őrét, ezüs fokozatú emléklapot kapott Harmat Gábor a Det-őr Kft. munkatársa, valamint bronz fokozatú elismerést vett át Böde József, a Nyugalom Kft.embere.

A kamarai tagok és hozzátartozóik eseménydús családi napot kaptak a szervezőktől, akik a kicsikre és nagyobbakra egyaránt gondoltak: a melegben többen hűsöltek a fás környezetbe kitelepített ugrálóvárban. Akadt, aki a főzőverseny közelében érezte magát "biztonságban" ebéd-ügyileg, a vállalkozó szelleműek pedig fociztak, sportoltak és versenyeztek.
A színpadi produkciókkal színesített programok alatt a benevezett öt csapat tesztet írt, önvédelmi és szituációs gyakorlatokat mutatott be, majd sor került a lövészeti megmérettetésre is.
A nap ünnepélyes díjkiosztóval zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Július 26. 06:00, szerda | Helyi

Félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik, július 29-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez félszáz fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2023. Szeptember 26. 12:06, kedd | Külföld

Legmodernebb 5. generációs vadászgépeket venne Románia

A román védelmi minisztérium 6,5 milliárd dollárt fordítana ötödik generációs harci repülőgépek beszerzésére.

2023. Szeptember 26. 12:05, kedd | Sport

Német Kupa - Gulácsi visszatér a kezdőcsapatba

Közel egy év után újra pályára lép Gulácsi Péter, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzig magyar kapusa.

2023. Szeptember 26. 12:04, kedd | Belföld

Orbán Viktor a francia Veolia vállalat vezetőjével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök kedden délelőtt a Karmelita kolostorban fogadta Antoine Frérot-t, a Veolia Environnement igazgatótanácsának elnökét és delegációját -