Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Augusztus 09. 14:38, kedd | Helyi
Forrás: Napló online

Szimbolikus akcióba kezdtek az építészek

Szimbolikus akcióba kezdtek az építészek

Kerékpártárolók építésének szükségességét hangsúlyozza szimbolikus akciójával a Veszprémi Építész Klub és Alkotóműhely (VÉKA).

A VÉKA R P (Ride and Park) elnevezésű akciója keretében a kerékpártárolók számát szeretnék gyarapítani a lakosság bevonásával oly módon, hogy használt biciklialkatrészekből terveznek tárolókat építeni. Mindezt az egyesület elnöke, Kazinczy Gyöngyvér jelentette be keddi veszprémi sajtótájékoztatóján.

Kazinczy Gyöngyvér - VÉKA

Szimbolikus akciójukat az motiválta, hogy a megyeszékhelyen az elmúlt időszakban felgyorsult a kerékpárutak építése, kijelölése, csakhogy a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésétől egyelőre elmaradnak az ehhez szükséges egyéb szolgáltatások (biztonságos, fedett tárolók, akár kamerával megfigyelt területek).
A VÉKA a R P akciója sikeréhez nagymértékben számít a helyi lakosságra. A kerékpártároló megépítéséhet szükséges alkatrészeket is tőlük várják, ezeket augusztus 15. és szeptember 5. között a város három pontján (Zöldbolt, Kuszi Kerékpárbolt, Csalán Egyesület) lehet leadni. Ezekből a VÉKA tagjai a legjobb tudásuk szerint esztétikus, használható tárolót építenek.

A Veszprémi Építész Klub és Alkotóműhely reményei szerint a városvezetés beleegyezik, hogy a tárolót szeptember 24-én, az autómentes hét keretében építsék meg. A "művet" a városnak ajándékozzák, és Veszprémben azon a ponton kívánják felállítani, ahol a legnagyobb szükség lenne rá.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére