Városlista
2023. december 5, kedd - Vilma

Hírek

2011. Augusztus 09. 14:38, kedd | Helyi
Forrás: Napló online

Szimbolikus akcióba kezdtek az építészek

Szimbolikus akcióba kezdtek az építészek

Kerékpártárolók építésének szükségességét hangsúlyozza szimbolikus akciójával a Veszprémi Építész Klub és Alkotóműhely (VÉKA).

A VÉKA R P (Ride and Park) elnevezésű akciója keretében a kerékpártárolók számát szeretnék gyarapítani a lakosság bevonásával oly módon, hogy használt biciklialkatrészekből terveznek tárolókat építeni. Mindezt az egyesület elnöke, Kazinczy Gyöngyvér jelentette be keddi veszprémi sajtótájékoztatóján.

Kazinczy Gyöngyvér - VÉKA

Szimbolikus akciójukat az motiválta, hogy a megyeszékhelyen az elmúlt időszakban felgyorsult a kerékpárutak építése, kijelölése, csakhogy a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésétől egyelőre elmaradnak az ehhez szükséges egyéb szolgáltatások (biztonságos, fedett tárolók, akár kamerával megfigyelt területek).
A VÉKA a R P akciója sikeréhez nagymértékben számít a helyi lakosságra. A kerékpártároló megépítéséhet szükséges alkatrészeket is tőlük várják, ezeket augusztus 15. és szeptember 5. között a város három pontján (Zöldbolt, Kuszi Kerékpárbolt, Csalán Egyesület) lehet leadni. Ezekből a VÉKA tagjai a legjobb tudásuk szerint esztétikus, használható tárolót építenek.

A Veszprémi Építész Klub és Alkotóműhely reményei szerint a városvezetés beleegyezik, hogy a tárolót szeptember 24-én, az autómentes hét keretében építsék meg. A "művet" a városnak ajándékozzák, és Veszprémben azon a ponton kívánják felállítani, ahol a legnagyobb szükség lenne rá.

 

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 05. 13:03, kedd | Bulvár

Bemutatták a GTA 6 előzetesét

Bemutatta helyi idő szerint hétfő éjjel a Rockstar Games amerikai videojátékfejlesztő cég a Grand Theft Auto sorozat legújabb, hatodik részének előzetesét, és egyben közölte:

2023. December 05. 13:01, kedd | Sport

Kerkez Milos 19. az idei Golden Boy-listán

Kerkez Milos, a Bournemouth magyar válogatott játékosa a 19. helyen végzett a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgókat értékelő 2023-as Golden Boy-listán.

2023. December 05. 13:00, kedd | Bulvár

Lenny Kravitz jövő júliusban Budapestre jön

Lenny Kravitz jövőre a magyar fővárosban is fellép. A világhírű amerikai funk-rock előadó 2024. július 30-án ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.

2023. December 05. 12:58, kedd | Belföld

Közvéleménykutatás: Támogatják a magyarok a haderőfejlesztést

A Real-PR 93. november végi közvélemény-kutatása szerint a magyarok döntő többsége egyetért a magyar kormány által kezdeményezett honvédelmi fejlesztési intézkedésekkel.