Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. November 17. 06:48, csütörtök | Helyi sport
Forrás: mkbveszprem.eu

Szenzációs győzelem Berlinben!

Szenzációs győzelem Berlinben!

5 góllal múlták felül a veszprémi fiúk a rókákat.


Füchse Berlin – MKB Veszprém KC 24:29 (13:15)

Füchse Berlin: Heinevetter – Richwien 2, Petersson 4, Jaszka 4 (1), Laen 5, Christophersen 4, Nincevic 2. Csere: Stochl, Löffler 1, Spoljaric, Pevnov 1, Romero 1, Steinbacken, Bult.

MKB Veszprém KC: Alilovic – Iváncsik T. 3, Sulic 2, Laluska, Ilyés 2, Terzic 7, Iváncsik G. 1.
Csere: Schuch, Császár 3, Perez 5, Vujin 6 (1).

Hétméteresek: 4/1 ill. 1/1.
Kiállítások: 2 perc ill. 14 perc.

Nehezen gyülekeztek a nézők a Max-Schmeling Halléban, de azért a kezdésre összejött több mint 600 szurkoló. Az első sípszóig nagy csend uralkodott a nézőtéren, aztán amikor elkezdődött a találkozó a szurkolók is belekezdtek a buzdításba – mindkét oldalon, a csapatot elkísérő több mint 100 drukker alaposan kitett magáért.

Az első játékrész elején a hazaiak uralták a meccset, a Veszprém többnyire csak kapaszkodott az Rókák után. 15 perc után döntetlen volt az állás (6:6), ekkor azonban átvettük a vezetést, és a félidő hátralévő részében egyre inkább domináltuk a játékot. A félidő második felében Mirsad Terzic vette hátára a csapatot, ebben az időszakban 5 gólt szerzett és a félidőben 2 gól volt az előnyünk (13:15).

A folytatásban nem következett be az elmúlt meccseken sokszor megtapasztalt rövidzárlat, továbbra is uraltuk a meccset. Pályára lépett Perez is, aki az első negyedórában 3 gólt szerzett, ezzel Ő volt a legeredményesebb játékosunk ebben az időszakban (45. perc 19:21). A végjáték elején jött egy kisebb megingás az MKB-nál, ekkor volt esélyük a hazaiaknak felzárkózni egy gólra, de ezt az időszakot is sikeresen átvészeltük, és Marko Vujin is a legjobbkor tett hozzá a sikerhez, az utolsó tizenöt percben 4 gólt szerzett. Aztán amikor egy emberhátrányból két gólt is szereztünk, eldőlt a meccs, a Berlinnek nem volt ereje fordítani (60. perc 24:29).

A sikerrel tovább javítottunk a pozíciónkon a csoportban, ráadásul a Kielce hazai pályán kikapott a Madridtól, így most ez a két csapat vezeti magabiztosan a tabellát. Szombaton a csapat Gyöngyösön lép pályára, majd jövő héten vasárnap következik a Berlin elleni visszavágó, a Veszprém Arénában.

Nyilatkozatok:
Dagur Sigurdsson:
Gratulálok a Veszprémnek. Nem voltunk ott teljesen a pályán fejben és szívben. A játék több elemében is nagy különbség mutatkozott a két csapat között. Nem vagyunk elégedettek a mai teljesítményünkkel.

Markus Richwien:
A helyzeteinket rosszul használtuk ki. Szinte végig az eredmény után kellett futnunk.

Mocsai Lajos:
A Füchse egy nagyon jól felépített csapat. Jól sikerült a felkészülésünk, az utolsó öt napban csak a Berlinre koncentráltunk. A csapatunk ma este nagyon jó játszott, ezúton is gratulálok a játékosoknak. Az eddig megszerzett nyolc pont jó alapot jelent a folytatáshoz.

Ilyés Ferenc:
Kétszer játszottam már itt a Lemgóval. A Berlin az egyik topcsapat Németországban. Nehéz meccsre számítottunk, és azt is kaptuk, jól védekeztünk és Alilovic védései megadták az alapot a győzelemhez.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.