Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Augusztus 21. 14:00, vasárnap | Helyi önkormányzati
Forrás: veszprem.hu

Szent István öröksége

Szent István öröksége

Szent István öröksége: kereszténység, európaiság, modern magyar államiság

Egész napos családi programmal ünnepeltek szombaton Veszprémben. Az ünnepi műsor, ahol dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes mondott beszédet, este a Csík zenekar koncertjével, tűzijátékkal és utcabállal zárult.A kisgyerekes családokat az Óváros téren a Kabóca Bábszínház műsora, a Csipkerózsika című bábjáték, a Dubniczay-palota udvarán mesterség bemutatók, kézműves foglalkozások és játszóház  várta, a Városi Művelődési Központban a  Pillanat  művészei címmel a Teátrumfotó alkotóinak munkáiból nyílt kiállítás.

Az esti ünnepi műsorban dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes mondott beszédet.Magyarország helye mindig Nyugat-Európában volt, ez Szent István öröksége, mondta a miniszterelnök-helyettes. "Szent Istvánnak köszönhetjük, hogy nem törzsszövetségben, hanem államban, nem nemzetségben, hanem családban élünk, nem pogányok vagyunk, hanem keresztények. Minden, amit kaptunk, amire vigyáznunk kell, Szent Istvántól származik.

A magyarságot mindig megtartotta, hogy volt egy mély hite, hitt abban, hogy a magyar nemzetnek küldetése van. A nehéz örökség továbbvitele ránk maradt: kereszténység, európaiság, modern magyar államiság - ezek azok a kötelezettségek, melyekkel hazánknak tartozunk" - hangsúlyozta dr. Navracsics Tibor. Mádl Ferenc gazdagította Szent István örökségét. Az egykori köztársasági elnöknek a veszprémi önkormányzat közgyűlése egyhangú döntéssel szavazta meg a Veszprém Város Tiszteletbeli Polgára címet, melyet a szombati ünnepségen Mádl Ferenc özvegye, Mádl Dalma vett át Porga Gyula polgármestertől.

A műsorban fellépett a Veszprém Táncegyüttes Senior csoportja, a Barátok  zenekar kíséretében, Mártony Zsuzsanna két népdalt énekelt. Sok érdeklődő volt kíváncsi a Csík zenekar koncertjére, egyre több veszprémi érkezett a vár szabadtéri színpadának nézőterére.

 






 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.