Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 21. 14:00, vasárnap | Helyi önkormányzati
Forrás: veszprem.hu

Szent István öröksége

Szent István öröksége

Szent István öröksége: kereszténység, európaiság, modern magyar államiság

Egész napos családi programmal ünnepeltek szombaton Veszprémben. Az ünnepi műsor, ahol dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes mondott beszédet, este a Csík zenekar koncertjével, tűzijátékkal és utcabállal zárult.A kisgyerekes családokat az Óváros téren a Kabóca Bábszínház műsora, a Csipkerózsika című bábjáték, a Dubniczay-palota udvarán mesterség bemutatók, kézműves foglalkozások és játszóház  várta, a Városi Művelődési Központban a  Pillanat  művészei címmel a Teátrumfotó alkotóinak munkáiból nyílt kiállítás.

Az esti ünnepi műsorban dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes mondott beszédet.Magyarország helye mindig Nyugat-Európában volt, ez Szent István öröksége, mondta a miniszterelnök-helyettes. "Szent Istvánnak köszönhetjük, hogy nem törzsszövetségben, hanem államban, nem nemzetségben, hanem családban élünk, nem pogányok vagyunk, hanem keresztények. Minden, amit kaptunk, amire vigyáznunk kell, Szent Istvántól származik.

A magyarságot mindig megtartotta, hogy volt egy mély hite, hitt abban, hogy a magyar nemzetnek küldetése van. A nehéz örökség továbbvitele ránk maradt: kereszténység, európaiság, modern magyar államiság - ezek azok a kötelezettségek, melyekkel hazánknak tartozunk" - hangsúlyozta dr. Navracsics Tibor. Mádl Ferenc gazdagította Szent István örökségét. Az egykori köztársasági elnöknek a veszprémi önkormányzat közgyűlése egyhangú döntéssel szavazta meg a Veszprém Város Tiszteletbeli Polgára címet, melyet a szombati ünnepségen Mádl Ferenc özvegye, Mádl Dalma vett át Porga Gyula polgármestertől.

A műsorban fellépett a Veszprém Táncegyüttes Senior csoportja, a Barátok  zenekar kíséretében, Mártony Zsuzsanna két népdalt énekelt. Sok érdeklődő volt kíváncsi a Csík zenekar koncertjére, egyre több veszprémi érkezett a vár szabadtéri színpadának nézőterére.

 


 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.