Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2011. Augusztus 14. 07:32, vasárnap | Helyi
Forrás: Napló online

Sürgősen lépni kell - Ellenzéki felszólítás a kormánynak

Sürgősen lépni kell - Ellenzéki felszólítás a kormánynak

Sürgősen lépni kell a devizahitelesek ügyében, családok, cégek, önkormányzatok vannak nehéz helyzetben, az MSZP felszólítja a kormányt, azonnal kezdjen tárgyalásokat a helyzet megoldására.

Erről Pál Béla országgyűlési képviselő, az MSZP megyei elnöke beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

- A probléma megoldásában a kormánynak, a parlamenti pártoknak, a gazdasági szakembereknek együtt kell működniük - hangsúlyozta. Hozzátette, felszólítják a kormányt, hogy a válság hatásait tompító intézkedések kidolgozására hívjon össze kormányülést.

- A svájci frank erősödése olyan elviselhetetlen terheket ró a devizahitelesek tömegeire, amit önerőből, kormányzati, banki segítség nékül képtelenek megoldani - közölte.

Pál Béla szólt arról is, hogy írásbeli kérdést nyújtott be a Balaton Uszoda sorsával kapcsolatban, arra hívta fel a tárcavezető figyelmét: a fűzfői komplexum a budapestiek mellett alkalmas helyszíne lenne a 2014-es vízilabda Európa-bajnokság néhány rendezvényének. Megjegyezte, hogy három fővárosi uszoda felújítására 800 millió forintot költenek.

A képviselő megkapta a választ Réthelyi Miklós minisztertől, aki arról tájékoztatta: jelzi a szövetségnek a fűzfői uszodát, mint lehetséges helyszínt. A képviselő úgy látja, nincs arra vonatkozó terv, hogy a környéken élők számára fontos, a sportban, úszásoktatásban jelentős szerepet betöltő létesítményt felújítanák.

- Hiányoznak azok a fejlesztések, a biztonságos működést lehetővé tevő anyagi feltételek, amelyek egy korszerű, színvonalas uszoda jelenlegi működését biztosíthatják. A debreceni stadionra 12 milliárdot ad a kabinet, a fűzfői uszoda ennek töredékéből felújítható lenne - vetette fel.




 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 15:25, péntek | Bulvár

Június 1-jén lesz a békemenet

Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval Békemenetet szervez június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA).

2024. Május 10. 15:24, péntek | Életmód

Átadták a megújult KRESZ-parkot a Városligetben

A Liget Budapest Projekt részeként megújult a KRESZ-park és környezete a Városligetben. A közlekedési helyzeteket játékosan bemutató parkot Lázár János építési és közlekedési miniszter adta át pénteken.

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.