Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2022. Október 26. 12:32, szerda | Belföld
Forrás: Ügyészség

Súlyosításért fellebbezett az ügyészség a munkáltatójára késsel támadó kamionsofőr ügyében

Súlyosításért fellebbezett az ügyészség a munkáltatójára késsel támadó kamionsofőr ügyében

Felfüggesztet börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki késsel támadt munkáltatójára. Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabásáért fellebbezett.

A Fővárosi Főügyészség 2021 őszén emelt vádat egy akkor 42 éves férfi ellen, emberölés kísérlete és súlyos testi sértés elkövetése miatt. Az elkövető 2020 januárjában munkáltatója csepeli telephelyén az általa vezetett tehergépjármű miatt szóváltásba keveredett a sértettel. Ennek során egy 13,5 cm pengehosszúságú kést vett elő és azzal munkáltatója nyaka felé szúrt. A támadást annak jelenlévő fia ráfogással hárította el, aki bal keze érzékkieséssel járó, maradandó fogyatékosságát szenvedte el ennek következtében. A mentőket a telephely biztonsági őre riasztotta, a támadót a kiérkező rendőrök elfogták.

A Fővárosi Törvényszék 2022. augusztus 30-án kihirdetett ítéletével a férfit súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és maradandó fogyatékosságot eredményező testi sértés bűntette miatt bűnösnek mondta ki, és halmazati büntetésül 1 év és 9 hónap, végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

A határozat ellen az ügyész súlyosabb jogi minősítés, emberölés bűntette kísérletének megállapításáért, valamint végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabásáért fellebbezett. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához előterjesztett másodfokú indítványával a fellebbezést fenntartotta, mert a nyakra irányuló késszúrás alkalmas volt a sértett életének kioltására, amellyel az elkövetőnek a támadásakor számolnia kellett.

Fotó: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 06:00, szerda | Belföld

Budapestre látogat pénteken a svéd miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására munkalátogatásra Budapestre utazik Ulf Kristersson, Svédország miniszterelnöke február 23-án - jelentette be közleményében Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Február 20. 16:15, kedd | Belföld

Munkácsy Mihályra emlékeztek születésének 180. évfordulóján a Fiumei úti sírkertben

Munkácsy Mihály festőművész születésének 180. évfordulója alkalmából tartott megemlékezést kedden a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Fiumei úti sírkertben.

2024. Február 20. 10:38, kedd | Belföld

Szakadékba zuhant gyermeket mentettek a tűzoltók és a speciális mentők

Egy hétvégi kiránduláson történt a baleset, Mátraházánál, a Veronika-rét közelében.