Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Április 05. 14:50, csütörtök | Helyi
Forrás: iho.hu

Sósav folyik a veszprémi vasútállomáson

Sósav folyik a veszprémi vasútállomáson

Frissítve!

Ötven liter sósav semlegesítésén fáradoznak a katasztrófavédelem szakemberei.

Bakos György elmondta: a MÁV vegyi mentesítő szolgálata megállapította, hogy szerelvényt feltehetően túltöltötték a sósavval. A tartálykocsit nyomásmentesítették, ezután megszűnt a szivárgás.

A kifolyt sósavat semlegesítették a mentesítő anyaggal, és értesítették a környezetvédelmi hatóságot, amelynek feladata. hogy megállapítsa, szükség van-e talajcserére a vegyi baleset helyszínén. Bakos György kiemelte: polgári védelmi intézkedésre nem volt szükség, a vasútállomást nem kellett kiüríteni, a vonatok is menetrend szerint jártak a mentesítés idején.

A tartálykocsit, amelyből korábban a sósav szivárgott, elvontatták az állomásról a megrendelőig.

Korábban írtuk:

Körülbelül ötven liter sósav folyt ki a veszprémi vasútállomáson egy tartályból – közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelem sajtószóvivője csütörtökön.

Bakos György elmondta: az első információk szerint a tartályból túltöltés miatt szivárog a sósav, eddig ötven liter folyt ki. A veszprémi tűzoltók és a katasztrófavédelmi szakemberek most azon dolgoznak, hogy a szivárgást megszüntessék – tette hozzá a szóvivő.

Kiemelte: polgári védelmi intézkedés nem történt, vagyis a vasútállomást nem kellett kiüríteni, a vonatok is menetrend szerint közlekednek.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: