Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Február 08. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: Pannon Várszínház

Ősbemutatóval készül a tavaszi fesztiválra a Pannon Várszínház

Ősbemutatóval készül a tavaszi fesztiválra a Pannon Várszínház

A Monte Cristo grófja című regényből készült új színpadi adaptáció ősbemutatójával, és többek között három vendégelőadással készül a Veszprémi Tavaszi Fesztiválra a Pannon Várszínház.

Vándorfi László igazgató keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy ötödször rendezik meg a Budapesti Tavaszi Fesztivál mintájára született programsorozatot, amelyre idén olyan vendégeket hívtak, mint a Ghymes együttes, Bródy János, Scherer Péter, Tompos Kátya és a Budapest Klezmer Band.

A fesztivál február 29-én a Ghymes koncertjével kezdődik a veszprémi Séd filmszínházban. Március 3-án tartják a Pannon Várszínház ősbemutatóját: Alexandre Dumas regényét Vándorfi László alkalmazta színpadra és rendezőként is ő jegyzi. A produkcióban a fiatal Edmond Dantest Kékesi Gábor, az idősebb Edmond Dantest, azaz Monte Cristo grófját pedig Gazdag Tibor alakítja.

Március 20-án Mándy Ildikó Társulata Shakespeare Rómeó és Júliája után szabadon készült, R és J című mozgásszínházi előadását láthatja a Sédben a közönség. A kortárs táncszínház és a hagyományos színház elegyét adó produkciót Vándorfi László a fiatalok figyelmébe ajánlotta. Mint rámutatott, Shakespeare-hez hű, de a mai nyelven megfogalmazott darabról van szó.

Március 25-én Bródy János Az Illés szekerén című, tavaly ősszel megjelent lemezét mutatja be az inotai Retro színházban. Március 29-én Kai Hensel Klamm háborúja című monodrámájával Scherer Péter vendégszerepel a Séd filmszínházban.
Március 30-án a Budapest Klezmer Band és Tompos Kátya lép fel a Sédben, március 31-én pedig a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház adja elő Molnár Ferenc Üvegcipő című vígjátékát a Retro színházban.

Vándorfi László kiemelte, hogy a fesztivált saját erőből rendezik meg, a programsorozat költségvetése nullszaldósra várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt