Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Április 03. 15:33, kedd | Helyi
Forrás: VMRFK

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Gyógyszerlopás, kábítószerrel való visszaélés és ismételten internetes csalás a hétvége rendőrségi mérlege.

Elkapták a gyógyszertolvajt

Nem volt ismeretlen a rendőrök előtt az a fiatalember, aki pechjére egy bekamerázott társasház földszinti lakásából lopott gyógyszereket.

2012. március 30-án a hajnali órákban egy hajmáskéri társasházból érkezett bejelentés a Veszprémi Rendőrkapitányság ügyeletére, miszerint egy földszinti lakásba ismeretlen személy ajtóbetörés módszerével behatolt, és onnan különböző gyógyszereket tulajdonított el.

A társasházban elhelyezett kamera felvételeinek köszönhetően hamar megállapítást nyert, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy rendőrök által már jól ismert, 24 éves helyi férfi gyanúsítható. A betörőt a járőrök felkutatták és a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították. Az elfogott elkövetővel szemben lopás bűncselekménye miatt indult meg a büntetőeljárás.

Drága vasdarab

Újabb trükk: az Interneten megrendelt áru látszólag megérkezik, de a csomagban meglepetés várja a vevőt.

Az interneten rendelt magának telefont egy 37 éves nagyvázsonyi férfi. Az eladóval megállapodtak, hogy az árut postai úton küldi, s a vevőnek ezt kézhezvételkor kell kifizetnie. A várva várt csomag hamarosan meg is érkezett címére, amiért az átvételkor, utánvéttel ki is fizette a megbeszélt 40.000 forintot. A csalódás a csomag kibontásakor érte a megrendelőt, ugyanis abban nem a remélt mobiltelefon, hanem egy gondosan becsomagolt, értéktelen fémdarab lapult. Az ügyben ismeretlen tettes ellen csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

A rendőrség ezidáig arra figyelmeztette az Interneten vásárlókat, hogy a termékeket ne fizessék ki előre. Ezt továbbra is érdemes betartani, de mint a fenti példa is mutatja, az utánvétnél is figyelmesnek kell lenni. Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy ilyen esetekben az átvétel során mindig győződjenek meg arról, hogy a csomagban a megrendelt áru található-e, és csak ezt követően kerüljön sor az ellenérték kifizetésére!

A bizonyítékok ellenére tagadta bűnösségét és panasszal élt

Szombaton éjfél után az egyik balatonalmádi szórakozó helyről érkezett a bejelentés a Rendőrkapitányságra, hogy egy fiatal férfi a kocsmában egy 1000 Ft-s címletű, felcsavart bankjeggyel fehér port szívott fel az orrába.

A kiérkező járőrök a szórakozóhely előtti téren egy általuk az agresszivitásáról is jól ismert egyént találtak, és igazoltatták. Az intézkedés alá vont 23 éves férfi ruházatának átvizsgálásakor a bankjegyen kívül növényi őrleményt és sodort cigarettát is találtak nála.
Az adatgyűjtés során a bejelentő mellett előkerült még egy tanú, aki látta fenti esetet, valamint a rendőrség a szórakozóhely kamerafelvételét is beszerezte. A férfi előállítását követően az orvos által megvizsgált vizeletminta pozitív eredményt mutatott.

A kábítószerrel visszaélés vétségével – már nem először - meggyanúsított fiatalember a bizonyítékok ellenére tagadta bűnösségét és panasszal élt. Az ügyészség állásfoglalása után folytatódik az ellene indított bűntető eljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek