Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2012. Március 25. 11:47, vasárnap | Helyi
Forrás: VMRFK

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Rendőrségi hírek a megyéből. Ismét internetes csalónak estek áldozatul.

Pénztárcát loptak

A tegnapi napon egy veszprémi lakos tett bejelentést, miszerint felesége pénztárcáját, benne irataival ismeretlen személy eltulajdonította.

A bejelentőt párja értesítette az esetről, miután az egyik diszkont áruházban észlelte az ellene elkövetett bűncselekményt.

A pénztárcát a feleség a bevásárló kocsiba helyezett fonott bevásárlókosár tetejére helyezte. Fizetni azonban már nem tudott, a kasszánál hiába kereste a bukszát, annak csak hűlt helyét találta. A lopást a bolt személyzetének jelezte, s ezt követően a férjének is telefonált.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy a bevásárlások során és azt követően is fokozott figyelmet fordítsanak értékeikre, azokat soha ne hagyják őrizetlenül, vagy más számára könnyen hozzáférhető helyen. Ne feledje: a kosár tetejére helyezett pénztárca mágnesként vonzza a tolvajokat!

Alkalom szüli a tolvajt

Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy ingatlanaik bejárati ajtaját akkor is zárják, amikor otthon tartózkodnak és a bejárat állandó felügyelete nem megoldott.

Egy 32 éves veszprémi nő tett feljelentést a Veszprémi Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen, aki 2012.03.23-án a kora reggeli órákban belvárosi lakásának nyitott ajtaját kihasználva oda bement és az előszobaszekrényen tárolt táskáját eltulajdonította. A táskában 50.000.-Ft készpénz, személyi iratok és mobiltelefonok voltak. Az ügyben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult meg a nyomozás.

Internetes csalás

Hiába a sok rendőrségi felhívás és a sok negatív tapasztalat, újra internetes csalás áldozata lett egy jóhiszemű vásárló.

Egy 20 éves zirci hölgy az internetet gondolta a legjobb megoldásnak arra, hogy olvasnivalót rendeljen magának. Egy online hirdető portálon megrendelt magának egy 20.000 Ft értékű könyvet, amelynek vételárát előre elutalta a hirdető által megadott bankszámlára. Ennek ellenére a várva várt könyv nem érkezett meg. Ígérgetésnek nem volt híja, de egy idő után az is megszűnt, az eladó – szokás szerint - teljesen elérhetetlenné vált. Az ügyben csalás vétség elkövetése miatt, ismeretlen tettes ellen indult meg a nyomozás.

A rendőrség felhívja alakosság figyelmét, hogy az interneten keresztül lebonyolított ügyleteiknél fokozott óvatossággal járjanak el, csak ellenőrzött, megbízható partnerekkel kössenek megállapodásokat, és az ellenérték átadására is lehetőleg mindig csak a teljesítést követően kerüljön sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.