Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Október 19. 18:21, szerda | Helyi
Forrás: VMRFK sajtószolgálat

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

A megye rendőrségi hírei.

Halálos baleset a 8403 számú úton

Halálos közlekedési baleset történt 2011. október 17-én este a Dáka és Nagyalásony közötti útszakaszon.
Egy 24 éves, bősi férfi Nagyalásony felől haladt gépkocsijával Dáka irányába az úttest menetirány szerinti jobb oldalán lévő forgalmi sávban. Ennek során az esti sötétségben elütött egy személyt, aki a balesetet megelőzően ült vagy guggolt az úttest aszfaltján, míg kerékpárja eldöntve feküdt mellette. A járművezető közvetlen az ütközés előtt ugyan balra kormányozott, de a balesetet már nem tudta elkerülni. Az 58 éves, Pápa környéki településen élő férfi a helyszínen életét vesztette. A megtartott helyszíni szemle során megállapították, hogy az elhunyt láthatósági mellényt nem viselt, biciklije pedig sem világítóberendezéssel, sem pedig küllőprizmával nem volt felszerelve.

A baleset körülményeit és a felelősség kérdését büntetőeljárás keretében vizsgálja a Pápai Rendőrkapitányság.

Minden szabályt megszegett, amit csak lehetett

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság ügyeletére 2010. október 15-én, hajnalban Lovasról bejelentés érkezett, melynek lényege szerint az egyik kocsma előtt parkoló gépkocsit egy másik gépjárművel ismeretlen személy megrongálta, majd adatai hátrahagyása nélkül elhajtott a helyszínről. Az okozott kárt 30.000.- forintra becsülték. A szolgálatban lévő rendőrök elvégezték a helyszíni szemlét, továbbá adatokat gyűjtöttek a balesetet okozó személyről. Ennek során látókörbe került egy 26 éves, hidegkúti lakos, akit hamarosan a község egyik utcájában az általa használt gépkocsi mellett fekve, meg is találtak. Az alvó személy felébresztését követően lefolytatott intézkedés során megállapították, hogy az autó úgy került a férfi birtokába, hogy erről adásvételi szerződés nem készült, forgalmi engedélyt nem is kapott az előző tulajdonostól, a gépjárműre kötelező felelősségbiztosítást nem kötöttek, vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett. Az intézkedés alá vonttal szemben alkalmazott alkoholszondás ellenőrzés pedig pozitív eredménnyel zárult. A hideg éjszakára figyelemmel az elfogás és a vérvételre történt előállítás nem csak a büntető és a szabálysértési eljárások megindítását, hanem a baleset okozójának egészségét is szolgálta.

Rátámadt a mentősökre

2011. október 15-én, este az OMSZ munkatársai kértek segítséget Vilonyára. Egy helybéli asszony hívta ki lakására a mentősöket, mert rosszul érezte magát. Az ott tartózkodó élettársa először kiabálva felelősségre vonta a mentő személyzetét, hogy mit keresnek a lakásban, majd mikor a nőt kórházba akarták szállítani, akkor lökdösődni kezdett, rángatta a mentősök ruházatát, továbbá egyiküket ököllel meg is ütötte, így terelte ki őket a házból. A munkájukban végzésében megakadályozott mentősök segítségére kiérkező rendőrök az erősen ittas, 47 éves férfit a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra előállították, majd közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Sajtószolgálat, Veszprém MRFK


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.