Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. Július 29. 19:36, péntek | Helyi
Forrás: Veszprém MRFK Sajtószolgálata

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

24 óra alatt elfogyott a lopott pénz

Egy 23 éves balatonfűzfői fiatal férfi ráérő idejében szívesen tett eleget egy baráti invitálásnak, és meglátogatta egy balatonakarattyai büfében dolgozó ismerősét. Délután lebuszozott, hiszen volt beváltható sörös kupakja is.

Sörözés közben beszélgetett az ott dolgozó pultos lánnyal és az ismerősével. Zárásig maradt. Elszívott még egy cigit, amíg mindenki elindult haza.  Amikor egyedül maradt, arra gondolt pénzt kellene valahonnan szerezni.

Az épület mögé ment, a hátsó ajtóhoz. A rács nem volt lelakatolva, az ajtó kilincsét megfogta, majd egyet rántott rajta, amitől a zárnyelv kiszakadt. Így már nem volt akadálya, hogy bejusson a büfébe. Egyenesen a pénztárgéphez ment, amelyet kifele menet, a konyharészen magához vett két dobozzal együtt kivitt a büfétől a nem messze lévő dombos részre. Ezekben a dobozokban is pénzt tartottak. Ott a saját kulcsával kinyitott pénztárgépből és a dobozokból is kivette a pénzt. Azt, hogy pontosan mennyit talált nem is tudja. Már késő éjszaka volt, mire hazaért Balatonfűzfőre.
Másnap korán reggel bement Veszprémbe és költeni kezdett. Ez lett a veszte! Amikor ez az információ eljutott a rendőrökhöz, előállították a rendszeres jövedelemmel nem rendelkező, általuk jól ismert fiatalembert és elszámoltatták. Beismerte, hogy ő tört be a büfébe, és onnan volt pénze. A lopott pénzből akkor már csak 5.000. forint volt nála.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányságon kisebb értékre elkövetett betöréses lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.

 

Őrizet lett a vége az engedély nélküli vezetésnek

A Veszprémi Rendőrkapitányság beosztottja július 28-án a délutáni órákban igazoltatott Veszprém belterületén egy Mitsubishi terepjáróval közlekedő nőt. Az ellenőrzés során a megállapítást nyert, hogy a gépkocsi sofőrje nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel, mivel négy hónapra eltiltották a vezetéstől.

A hölgy jogosítványát az előéleti pontrendszerben összegyűlt büntetőpontja miatt az Okmányiroda már korábban hat hónapra bevonta, ám ezután is közlekedett a vezetésre jogosító irat nélkül, mely több szabálysértési feljelentést is vont maga után. Az engedély nélküli vezetések végeredménye lett, hogy a hatóság a renitens szabálysértőt négy hónapra eltiltotta a vezetéstől, melyet a tegnapi napon megszegett.

Előállítását követően a nőt a Veszprémi Rendőrkapitányságon szabálysértési őrizetbe vették, ügyében gyorsított eljárás keretén belül a napokban dönt a bíróság.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt