Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. Augusztus 05. 11:53, péntek | Helyi
Forrás: VMRFK sajtószolgálat

Rendőrségi hírek a megyéből

Rendőrségi hírek a megyéből

A város és a megye rendőrségi hírei

Meghiúsult villanyóra leolvasás

Hétfőn Egeralján egy 70 éves helyi férfi arra lett figyelmes, mikor a házához ért, hogy egy férfi áll a villanyórája előtt, és egy füzetbe ír valamit. Mivel nemrég olvasták le a villanyórákat, ha ház tulajdonosa felszólította a férfit, hogy igazolja magát. Ennek nem tett eleget, hanem egyszerűen otthagyta az érdeklődő helyi lakos, aki felhívta a rendőrséget, és elmondta a történteket. Sajnos a „villanyóra leolvasót” már nem találták meg a kiérkező rendőrök, azonban az óvatos háztulajdonos valószínűleg meghiúsított egy bűncselekményt.

Ittasan a tóba hajtott

Ajkán a Tó Vendéglő melletti parkolóban egy helyi nő nem találta a félszigetről kivezető utat, az épület melletti csónakkikötő stégjére hajtott autójával, majd a stég végénél a tó meredek partjára csúszva, a parttal párhuzamosan, a kocsi jobb oldalával a tó felé sikerült megállnia. A rendőri intézkedés során megállapították, hogy a gépkocsivezető alkoholt fogyasztott, enyhén ittas állapotban közlekedett. 

Négy új BMW-vel bővül a Veszprém MRFK motorparkja

Szerdától munkába állhat az a négy darab BMW 900 RT Police típusú motorkerékpár, amelyekkel a napokban bővült a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság motorparkja. Az ORFK összesen 60 darab új motorkerékpárt szerzett be, ezek közül négyet Veszprém megyében vehetnek használatba a rendőrök. Ezeket a motorokat kifejezetten rendészeti célokra fejlesztette ki a gyártó. Jelenleg a megye két rendőrkapitányságán (Balatonfüreden és Tapolcán), valamint a megyei Közlekedésrendészeti Osztály állományának használatában működik összesen 7 darab motor. A szerdától munkába álló BMW 900 RT Police típusú gépjárművekkel a motorpark száma 11 darabra emelkedik a megyében.

Sorozatbetörő került kézre

Ez év januárban szabadult az a Szolnok környéki 20 éves fiatal férfi, akit csütörtökön sikerült elfogni a Balatonalmádi Rendőrkapitányság nyomozóinak.

A Balaton parton lődörgő fiatalembernek nem volt pénze. A balatonalmádi strand büfésorán sétálva kereste a lehetőséget későn este, hogy egy könnyű betöréssel pénzt szerezzen. Az egyik büfé ablakát egy könnyen elmozdítható OSB lap fedte. Bemászott az ablakon, némi aprópénz mellett összeszedte az ott található cigarettát, amelyet vonattal Budapestre vitt, hogy pénzzé tegye. Az üzlet azonban rosszul végződött. A vásárlók leléptek a lopott árúval. Újra akcióba kellett kezdenie hogy pénzt szerezzen. Visszament Balatonalmádiba, ahol korábban már több sikeres betörést hajtott végre.
Tíz napja érkezett először a városba. Bízott benne, hogy itt nem ismerik annyira, így könnyebb dolga lesz. Az első hely egy tetováló szalon volt, amely az éjféli vonattal történt érkezése után elsőként akadt felderítő útjába. Egy vas darabbal befeszítette az ablakot, bemászott, bent 35000 Ft-ot és 50 eurót talált. Már világosodott, ezért az első vonattal visszautazott Budapestre.
A következő betörése egy strandi büfé volt, ahol 56000 Ft készpénzt talált egy kazettában és a pénztárban. Itt is egy OSB lapot emelt le, úgy jutott be a víz felöli oldalon a büfébe.

Mielőtt oda betört, sétálgatott a város közepén, ahol meglátta egy étterem bukóra állított ablakát. Ez a lehetőség kihagyhatatlannak bizonyult. Kiakasztotta, bemászott és 15000 Ft-tal és egy mobil telefonnal távozott.

Bravúros rendőri munka eredménye lett a sorozat betörő elfogása. Az első strand büfénél történt betörés helyszínelése során sikerült olyan nyomokat biztosítani, adatokat gyűjteni, amellyel hamar megállapították a személy azonosságát. Az üzletek és a térfigyelő kamerák felvételei, a lopott telefon cellainformációi alapján képet rajzoltak szokásairól, ismertté vált a személy leírása, mozgása. Az elkövető nyomon követése vezetett balatonfüredi sikeres elfogásához és előállításához. A bizonyítékok hatására beismerte az általa elkövetett bűncselekményeket, és további három, Balatonfüreden elkövetett betörést is.

Több rendbeli, kisebb értékre elkövetett betöréses lopás bűntettének elkövetése miatt indult bűntető eljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon. A folytatást börtönben várja, ahol szabálysértési értékre elkövetett lopás miatt kell letöltenie 200 napot.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt