Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2011. November 10. 09:25, csütörtök | Helyi
Forrás: VMRFK

Rendőrségi felhívás

Rendőrségi felhívás

A Bakonykarszt Zrt. által, a közüzemű csatornákon elvégzett munkálatokért a fogyasztókat semmilyen külön anyagi ellenszolgáltatás nem terheli!

Felhívjuk a Tisztelt lakosság figyelmét egy az utóbbi időben több alkalommal is előfordult, új bűnelkövetési formára. Az elkövetők előzetes egyeztetés és megállapodás nélkül felkeresnek cégeket és magánszemélyeket, melynek során az általuk elvégzett szennyvíz, továbbá csapadékvíz elvezető csatorna tisztítási munkák azonnali, készpénzben történő kifizetését kérik. Az eddig ismertté vált esetekben azt állították a sértetteknek, hogy az ingatlanon kívül már elvégezték a munkát, melyet előzetesen az üzlet tulajdonosa/vezetője rendelt meg. Ennek igazolására egy aláírt hamis megrendelőlapot is megmutatnak.

A Bakonykarszt Zrt. Tájékoztatása szerint a telekhatáron belül, a bekötési pontig (az ott elhelyezett tisztító nyílásig) mindenki a csatornarendszer tisztaságát saját költségen köteles biztosítani, míg az ezen kívül eső, közüzemi csatornaszakaszokat a Bakonykarszt Zrt. munkatársai vagy az általa megbízottak tartják karban. A Zrt. által, a közüzemű csatornákon elvégzett munkálatokért a fogyasztókat semmilyen külön anyagi ellenszolgáltatás nem terheli!

Kérjük, hogy előzetes megrendelés vagy megállapodás hiányában ne fogadjanak el számlát és ne teljesítsenek kifizetést csatornatisztításra hivatkozó személyeknek, ilyen esetekben haladéktalanul értesítsék a rendőrséget a 107-es vagy 112-es segélyhívó számokon!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Orbán Viktor: támogatjuk a kínai békekezdeményezést

Támogatásáról biztosította az ukrajnai konfliktus lezárását célzó kínai békekezdeményezést csütörtökön, a Hszi Csin-ping kínai államfővel közösen tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.