Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Október 22. 20:40, szombat | Helyi sport
Forrás: mti, Saját tudósítás

Perez mentette meg a Veszprémet

Perez mentette meg a Veszprémet

A hét gólig jutó Perez vezérletével győzött az utolsó pillanatokig izgalmas mérkőzésen az MKB Veszprém a vendég orosz Csehovszki Medvegyi ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 4. fordulójában.

Két elrontott akció után Terzic szerzett vezetést a hazaiaknak, ám a Csehov eleinte tartotta a lépést, majd 3-3 után a remek napot kifogó Selmenko góljával átvette a vezetést. Szokatlan módon ekkor kértek időt a vendégek, majd tovább nőtt az előnyük, és negyedóra után már 6-3 volt az állás a javukra. A közel 5000 fős közönség füttyel fejezte ki elégedetlenségét és Ébresztő, Ébresztő rigmusba kezdett.

Nem ment a Veszprémnek – csak a kapus Alilovic volt dicsérhető -, a Rasztvorcev kiállítása után megítélt büntetőt Vujin rontotta el. 3-7 után Terzic 11 perces hazai gólcsendet tört meg, de két gólnál közelebb nem tudtak jutni a veszprémiek. A 22. percben, 5-9-nél Mocsai Lajos időt kért, és a halványan teljesítő Vujin helyett az elnyűhetetlen Perezt küldte pályára, aki hatalmas góllal mutatkozott be.

Sok volt a durva szabálytalanság, a kiállításokból viszont jobban jött ki a Veszprém, amely megkezdte a felzárkózást. A szünet előtt Sztarih egyből piros lapot kapott Sulic megütéséért. Az emberelőnyben Vilovski egyenlített (9-9), és továbbra is jól tartotta magát a veszprémi védelem. Végül Császár értékesített hétméteresével zárult a félidő 10-10-zel.

Újra az irányító volt eredményes a fordulás után, ám két csehovi gól volt erre a válasz, Siskarjov duplázott, majd Laluskát küldték ki a cseh bírók. A veszprémi védelem jól zárt, ám amikor a támadásban rontottak, a visszarendeződések nem voltak sikeresek, és a csehovi kontrák fejeződtek be gólokkal. További gondot okozott, hogy Császár is kihagyott egy büntetőt.

Közel negyedórával a vége előtt 18-15-re meglépett a Medvegyi, a szurkolók bele is kezdtek a Hol a csapatunk, hol a csapatunk rigmusba.A kedélyeketCsárli nyugtatta le ésvezérletével sikerült tartani a lépést, de ez még mindig kevés volt, mert a többiek nem nőttek fel hozzá, és minden neki sem sikerülhetett. Az utolsó tíz perc 17-19-ről indult, 19-20-nál Laluskát megint kiállították – harmadszor, azaz piros lappal -, emberhátrányban kellett erőn felül teljesíteni. Jól pörgött az MKB, Császár egyenlített 5 perccel a vége előtt.

Izgalmas volt a hajrá, hiszen mindkét csapatnak fontos lett volna a győzelem. 21-21-nél a Csehov kért időt. Ám Iváncsik Gergő újabb góljával már a hazaiak vezettek, ekkor fülsüketítő volt a hangzavar, és még Perez is betalált. Az utolsó előtti percben, 23-22-nél Mocsai hívta magához csapatát, és kérte, bírják ki maximális összpontosítással a hátralévő időt. Perez azonban nem óvatoskodott, hanem eldöntötte a fontos két pont sorsát.

"Érződött, hogy mindkét csapat nagyon felkészült a mérkőzésre, mert a végelszámolásnál sokat jelenthet ez a két pont - értékelt Mocsai Lajos. - A Csehov kitűnő csapat, remekül védekezik, és mivel kevés gólt kap, nehéz ellene nyerni. Hogy most mivel nyertünk mégis? Mi is jól védekeztünk, jó volt a kapusteljesítmény és a hajrát jobban bírtuk erővel. Perez már nem fiatal, figyelni kell rá, hogy mikor áll be, mennyi időt tölt a pályán, ám a tudása, rutinja és a szíve, ami hajtja előre, pótolhatatlan. Bízom benne, hogy a folytatásra is erőt ad ez a siker."

Legközelebb november 16-án lép pályára a Veszprém, a német Füchse Berlin otthonában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.