Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. November 22. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Pénzzel jár a boldogság

Pénzzel jár a boldogság

Azok, akik tinédzser korukban több pozitív érzelemmel találkoznak, többet fognak keresni felnőttként - mutatott rá egy új tanulmány, amelyről a Fox News számol be. A tudósok tehát felfedezték a szegénység elkerülésének titkát, ez pedig nem más, mint a boldogság. Hogy miért? Kiderül cikkünkből.

Azok a tinédzserek, akik elégedettek és boldogabbak, felnőtt, általában 29 éves korukra nagyobb valószínűséggel tesznek szert nagyobb jövedelemre, mint társaik. Egy ötpontos skálán az élettel való elégedettség minden egyes ponttal kétezer dolláros jövedelememelkedést mutatott, tehát a legboldogtalanabb és a legboldogabbak jövedelemkülönbsége átlagosan nyolcezer dollár.

A kutatás keretében a szakemberek több mint tízezer amerikai tinédzsert kérdeztek meg, hogy mennyire elégedettek és boldogak először 16, majd 18 és végül 22 éves korukban, majd a jövedelmükről kérdezték őket 29 évesen.

Ezenkívül olyan egyéb tényezőket vettek figyelembe, mint az iskolai végzettség, az IQ szint és az önbecsülés.

Legyen okos vagy egyszerű gondolkodású, magas vagy alacsony, magabiztos vagy bizonytalan, a lényeg a boldogság, amely egyértelműen kapcsolatba hozható a magasabb fizetéssel. Ezek szerint a szülők nagyon sokat tehetnek gyermekük későbbi boldogulásáért, hiszen ha boldog környezetet teremtenek számukra otthon, akkor felnőttkorukra nagyobb eséllyel lesz nagyobb a jövedelmük.

A nagyon boldogtalan tinédzserek átlagosan 30 százalékkal kerestek kevesebbet, mint az átlag, míg a legboldogabb tinédzserek 10 százalékkal kerestek többet az átlagnál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.