Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. December 01. 11:17, csütörtök | Helyi
Forrás: Saját tudósítás

Pannon Egyetem a környezetvédelmi oktatás élén

Pannon Egyetem a környezetvédelmi oktatás élén

A környezetmérnöki mesterképzés e-tananyagának elkészítésére és fejlesztésére nyertek el 77 millió forintot a Pannon Egyetem és konzorciumi partnerei Európai Uniós pályázaton.

A Pannon Egyetemen 1974 óta folyik posztgraduális környezetvédelmi szakmérnök képzés, más társintézményekkel együtt. 1992 óta okleveles környezetmérnök képzés van, melynapjainkra nemzetközi szintű elismertséget vívott ki magának. Az oktatásiminőségének elismeréseként 2007-ben az országban elsőként indították el a környezetmérnöki mesterképzést, mely tananyagának fejlesztésére nyert el 77 milliós forintos eu-s támogatást a Pannon Egyetem és konzorciumi partnerei a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, Nyugat-magyarországi Egyetem, Széchenyi István Egyetem, Pécsi Tudományegyetem.

Dr. Domokos Endre szakmai vezetésével,a pályázat keretein belül felállították a képzés teljes anyagát lefedő Környezetvédelmi Tudásközpontot is. A tudásközpont a legkorszerűbb eszközök alkalmazásával, digitális formában tartalmazza azt az ismeretanyagot, mely afelsőfokú alapképzésben résztvevő környezetvédelmi szakemberek számára szükséges. A rendszer felépítése lehetővé teszi az úgynevezett e-learning alapú oktatási anyagok összeállítását, éshozzájárul a szakképzési paletta erősödéséhez.

Dr. Rédey Ákos a sajtótájékoztatóval egybekötött konferencia megnyitójánkiemelte, fontos pillanat érkezett el a környezetmérnöki szak életében. Jelentős társadalmi igény fogalmazódott meg a képzésre, valamint az oktatási struktúra átalakítására, a mesterszakos, valamint a levelezős képzésben részt vevő hallgatók is igényelték a távoktatási rendszer létrehozását.

A tudásbázis feltöltése 2007 őszén kezdődött,a rendszerből több mint 10 ezer letöltés történt azóta. 18 modul 103 tananyagegysége került fel a rendszerbe, a munka azonban tovább folytatódik. Elvárás a pályázatban, hogy folyamatos fejlesztésmellett az állománytátdolgozzák és bővítsék a mesterszakok fennmaradó anyagaival, valamint a legfrissebb kutatások eredményeivel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás