Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2013. Július 24. 13:12, szerda | Helyi
Forrás: Café Communications

O.K. Központ az OTP Bank Veszprémi Utcazene Fesztiválon

O.K. Központ az OTP Bank Veszprémi Utcazene Fesztiválon

A héten megrendezésre kerülő OTP Bank Veszprémi Utcazene Fesztiválon jelen lesz az OTP Fáy András Alapítvány által működtetett Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja.

A héten megrendezésre kerülő OTP Bank Veszprémi Utcazene Fesztiválon jelen lesz az OTP Fáy András Alapítvány által működtetett Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja (O.K. Központ), amely a fiataloknak nyújt ingyenes pénzügyi és gazdasági ismereteket bővítő tréningeket, nem mindennapi eszközparkon keresztül, interaktív és élmény gazdag módszerekkel. A fesztiválon az érdeklődők betekintést nyerhetnek ezekbe és a különféle játékokban próbára tehetik tudásukat.


Az O.K. Központ, amely évente több mint húszezer középiskolás diák fogadására képes, EU-s forrásból, az OTP Bank több száz millió forintos támogatásával és az OTP Fáy András Alapítvány hozzájárulásával jött létre. Az O.K. Központ 2012. novemberi megnyitása óta összesen több mint 5000 gyerek vett részt a tréningeken. A résztvevő diákok Budapesten kívül eddig 8 megyéből, illetve összesen 58 iskolából érkeztek. A számokból érzékelhető, hogy egy kivételes méretű, fontosságú és minőségű programról van szó, amely remélhetőleg érezhető hatással lesz a jövő generációira.

Az ország különböző pontjairól érkező diákok az Európa-szerte egyedülálló intézmény modern audiovizuális eszközökkel ellátott tantermeiben vehetnek részt az ingyenes, saját fejlesztésű tréningprogramokon. Az oktatás középpontjában a „szórakoztatva tanítás” áll, amellyel az alapítvány célja, hogy minél több emberhez eljuttassa azokat a pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismereteket, amelyek a XXI. századi sikeres élet elengedhetetlen elemei. A központot működtető OTP Fáy András Alapítvány világszínvonalú eszközökkel, tartalommal, az életből vett, játékos, egyáltalán nem tankönyvszagú feladatokkal és az inspiratív pedagógia módszertanával szeretné elősegíteni a társadalmi szemléletformálást.


Fontos visszajelzés az O.K. Központ munkatársai számára, hogy a fiatalok lelkesek és szeretik az ötletes játékokat, az érdekes, interaktív feladatokat, amelyek során úgy tanulhatnak stratégiát, tervezést és sok egyéb hasznos dolgot, hogy közben pozitív élményeket szereznek. Az OTP Bank Veszprémi Utcazene Fesztiválon hasonló, élményekben gazdag módszerekkel tanulhatnak azok, akik meglátogatják az O.K. Központ sátrát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.

2024. Május 21. 10:02, kedd | Belföld

Éjfélkor jár le az szja jóváhagyásának határideje

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Életmód

Meteorológia: nagyon erős UV-B sugárzás várható kedden a Dél-Dunántúlon

Nagyon erős UV-B sugárzás várható kedden a Dél-Dunántúlon - közölte a HungaroMet Zrt. hétfőn.