Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Március 31. 17:00, szombat | Helyi
Forrás: iho.hu

Nyílt nap lesz a 75 éves pápai repülőtéren

Nyílt nap lesz a 75 éves pápai repülőtéren

Háromnapos programsorozat nyáron az első bombázó leszállásának évfordulóján a pápai repülőtéren.

Pápa polgármestere Áldozó Tamás, és Magasy Zsolt alezredes közös sajtótájékoztatón jelentették be: idén születésnapot ünnepel a katonai repülőtér. A szülinapi tortára nem kevesebb, mint 75 gyertyát kell elképzelni. A repülőteret 1936-ban kezdték el építeni, majd 1937-ben már landolt az első bombázó repülőgép. Az MH Pápa Bázisrepülőtér jelenleg Nyugat-Magyarország egyetlen aktív katonai légikikötője. Pápa önkormányzatával közösen szervezik meg a többnapos ünnepségsorozatot, mellyel a bázis több évtizedes történelme előtt tisztelegnek – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Az ünnepség várhatóan három napig tart, június 29. és július 1. között. A programok egyelőre előkészítés alatt állnak. A rendezvény nyílt nap jellegű lesz, így a széles nyilvánosság is betekintést nyerhet a katonai repülőtér kulisszái mögé. Mint arrról az iho/repülés beszámolt, a pápai bázison jelenleg a NATO közös szállítóezrede állomásozik három nagyteljesítményű C-17-es repülőgéppel.

A 2399/60 méteres kifutópálya madártávlatból (fotó: kerozingozos.hu)

A rendezvény mellett egy hosszabb ideig látogatható kiállítás megnyitását is szervezik, mely bemutatja a pápai repülés történetét.A város polgármestere a lakosságot is ösztönözte: tárgyakat, fotókat, dokumentált történeteket várnak, melyek kapcsolódnak a pápai reptérhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben