Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2011. November 18. 05:11, péntek | Helyi
Forrás: VM Kormányhivatal

Önkéntes véradást tartottak a Kormányhivatal szervezésében

Önkéntes véradást tartottak a Kormányhivatal szervezésében

Az akció lebonyolítását az Országos Vérellátó Szolgálat helyi szervezete valamint a Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve munkatársai segítették

A Veszprém Megyei Kormányhivatal az elmúlt hónapokban számos alkalommal szervezett önkéntes akciókat, végzett eredményes munkát az Önkéntesség Európai Éve kapcsán, így a közigazgatásban dolgozók is aktív szerepet vállaltak az önkéntesség kultúrájának előmozdításában.

A júniusban megtartott Első Kormánytisztviselői Nap sikerén felbuzdulva most ismét véradásra hívták a kormányhivatal munkatársait november 16-án és 17-én. A Veszprém Megyei Kormányhivatal az elmúlt hetekben hirdette meg az akciót a törzshivatal valamint 15 szakigazgatási szervének munkatársai körében és az eszközigények miatt előzetesen felmérte a várható résztvevők létszámát.

Míg a nyáron 150-en, ez alkalommal 100-an jelentkeztek a felhívásra és adtak vért a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének épületében. Egy-egy véradótól átlagosan 450 ml vért vettek le a szakemberek, így a két nap alatt összesen 45 liter vért adtak a megyei kormánytisztviselők.

A legtöbben a Kormányhivatal Népegészségügyi szakigazgatási szervétől, az Egészségbiztosítási Pénztári szakigazgatási szervétől valamint Munkaügyi Központjától jelentkeztek az önkéntes véradásra.

A levett vért gyógyítási célra használják majd fel. A véradás előtt laboratóriumi és orvosi vizsgálatot követően az önkéntesek kérdőívben nyilatkoztak egészségi állapotukról és a véradásba történő beleegyezéséről.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció

2024. Június 15. 11:06, szombat | Sport

A házigazda németek sima sikerével rajtolt a torna

A házigazda német válogatott 5-1-re legyőzte az egy félidőn át emberhátrányban játszó skót csapatot a 17. labdarúgó Európa-bajnokság pénteki, müncheni nyitómérkőzésén, a magyar érdekeltségű A csoportban.

2024. Június 15. 11:05, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody\'s és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése u