Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2011. December 29. 14:56, csütörtök | Belföld
Forrás: STOP/CineReal

Nem padlizsán, de török paradicsom - VIDEÓ

Nem padlizsán, de török paradicsom - VIDEÓ

Két egymástól nagyon eltérő kultúra találkozása adja az Almanya - a török paradicsom című film központi magját. 40 év története elevenedik meg rövid visszautalásokkal a török vendégmunkások szemén keresztül.

Az eltérő kultúrák találkozása egyben a filmben a folyamatosan jelenlévő humor forrása, mindez mosolyra, helyenként kacagásra ingerel bennünket, hogy a végén aztán sor kerülhessen a zsebkendőkre is.

Identitás keresés és új identitás megélése körül forog a cselekmény, egy olyan helyzetben, amikor a német államnak bevallottan is gazdasága fellendítése érdekében égető szüksége volt az új, és többnyire Törökországból érkező munkáskezekre. A nagy szegénységben élő török családoknak viszont arra, hogy a nyomorból valahogy kievickéljenek. Ezen érdekek találkozása mentén a beilleszkedés is könnyebben ment. Almanya, ahogy ők nevezik Németországot, így lesz számukra maga a paradicsom. Igazi róka fogta csuka szituáció ez, mely a két népet olyan közel hozta egymáshoz.

A régi gyökereket elveszteni sosem lehet, ugyanakkor meg lehet találni az új hazát is, erről beszél nagy érzékenységgel és őszintén a film.

Almanya - a török paradicsom
Bemutató: december 29.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 07:56, szombat | Belföld

Orbán Viktor: az EU békeprojekt, és most háború van Európában

2024. Szeptember 07. 07:55, szombat | Belföld

Tűz a Miskolctapolcai Barlangfürdőnél - Sikerült megfékezni a lángokat

Sikerült megfékezni a lángokat a Miskolctapolcai Barlangfürdő tetőszerkezetén, amely pénteken este gyulladt ki -

2024. Szeptember 07. 07:53, szombat | Belföld

Földrengés volt Mór közelében

Mór városától 5 kilométerre délnyugatra 2,3-as magnitúdójú földrengés volt pénteken este 18 óra 9 perckor - tájékoztatta a HUN-REN Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma az MTI-t.

2024. Szeptember 07. 07:50, szombat | Belföld

Varga Mihály szerint jók magyar gazdaság kilátásai

A magyar gazdaság kilátásai jók, a jelenlegi moderált gazdasági növekedés felgyorsul - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a 62. Közgazdász-vándorgyűlés záró plenáris ülésén pénteken Nyíregyházán.