Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Augusztus 31. 07:25, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Munkahelyeket teremthet az internetes fejlesztés

Munkahelyeket teremthet az internetes fejlesztés

Rohamosan nőtt a mobilinternet-használók száma az elmúlt években. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium koncepciója szerint 2020-ig minden háztartásnak gyors, szélessávú hozzáféréssel kell rendelkeznie.

Az egyik szolgáltató szakértői szerint a gyorsabb internettel fejlődik a gazdaság, sőt új munkahelyeket is teremt a fejlesztés.

Huszlicska József, a Telenor műszaki vezérigazgató-helyettese a hírTV-nek kifejtette: „százezres nagyságrendben mérhető az, amennyivel több munkahelyet tudunk teremteni azzal, hogy az egész országot ellátjuk mobilinternettel”. Elmondta azt is: bővítik a hálózatunkat, tehát nem csak ott lesz elérhető a nagy sebesség, ahol korábban a 3G hálózatuk megvolt, hanem ezt bővítik.

A kormány úgynevezett szélessáv-koncepciója szerint 2014-re a háztartások több mint 70 százalékába kellene eljutnia a digitális szolgáltatásoknak, minőségi problémák nélkül. Ugyanennek a stratégiának a része az is, hogy bárki, bárhol hozzáférhessen legalább a mobil szélessávhoz.

Kiricsi Karola, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szóvivője elmondta: az utóbbi négy évben mind a vezetékes, mind a mobilinternet-előfizetések száma növekedett, viszont úgy tűnik, hogy a vezetékes internet-előfizetések száma csökkenő arányban növekszik. „Tehát megtorpant a vezetékes internet-előfizetések nagyarányú fejlődése, és inkább a mobilinternet-piac az, ahol egyre több az eladás. Egyébként talán a kettő között összefüggés is van, hiszen a mobilinternet helyettesítő terméke is lehet a vezetékes internetnek”.

Egyelőre a főváros és a vidéki területek szélessávú internetellátása között nagy a különbség. A kormány ezért pályázatokat hirdetett. A Gazdaságfejlesztési Operatív Programon belül 12 milliárd forint forintból 600 000 állampolgárhoz, 15 000 vállalkozáshoz és közintézményekhez jut el a szélessávú internet. (pr)

hírTV

Címkék: internet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.