Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2011. Augusztus 09. 15:42, kedd | Helyi sport
Forrás: Napló online, vesckosar.qwqw.hu

Molnár István elhagyja a VESC-et!

Molnár István elhagyja a VESC-et!

Napok óta rágódott az ügyön. Sok embert felhívott, tanácsot kért tőlük, hogy mit tegyen. Mindenkit végighallgatott, hogy aztán kedd délelőtt bejelentse: a szakmai és anyagi kihívásnak sem tud ellenállni.

A kilences szám jelentős az életében, hiszen kilenc esztendeig irányította a Veszprémi Egyetem SC NB I/B-s kosárlabda csapatát. Az első szezonban a kilencedik helyen zárt a klub. Azt követően azonban már nem volt pardon: minden évben a bajnoki címért indultak harcba és volt, hogy hajszállal, máskor pedig kissé nagyobb különbséggel maradtak le, de végül folyamatosan az élmezőnyben zártak.


- Sok időm nem volt a döntésre, mert hirtelen jött a megkeresés - kezdte Molnár István a VESC távozó mestere.
- A feltörekvő törökbálintiak hívtak, akik bajnokságot szeretnének nyerni és egy beszélgetés után kiderült, hogy egyformán gondolkodunk erről a sportágról.


- Néhány hete az volt a hír, hogy újabb két évre Veszprémben marad.
- Így igaz, ezért is szeretném kiemelni a veszprémi vezetők korrektségét. Nem gördítettek akadályt a távozásom elé, aminek természetesen örültem.

- Az esetek zömében a több pénz a legnagyobb "csábító".
- Veszprémben jók a feltételek, noha kétségtelen, hogy az igazán nagy célt, a bajnoki cím megszerzését nem tudtuk megvalósítani. Nem titok, Törökbálinton jobbak a lehetőségek, szakmailag és anyagilag egyaránt. Azért lesz különösen nehéz a munkám, mert éppen a Veszprém is az ellenfelek között lesz.

- Tudom, hogy nagyon kötődik a családjához, gondolom ez sem könnyítette a döntést.
- Pápán élek, de a fiaimmal is tartottam kapcsolatot természetesen. Fogalmazhatnék úgy, hogy ez egy családi elhatározás volt, hiszen az érintettek beleegyezése nélkül nem lépnék tovább.


- Veszprém sok éves állomás volt az életében.
- Soha nem szóltak bele szakmailag a dolgomba és az összes volt játékosomra is jó szívvel gondolok, hiszen előbb-utóbb mindegyikükkel megtaláltam a közös hangot. Érdekesség, hogy Szabó Balázs marad a játékosom. Nagyon szép időszakot töltöttem itt, sajnálom, hogy ennek vége.


- A törökbálintiak valahonnan komoly szponzort találtak, így összevásároltak jó játékosokat és szerződtettek egy megfelelő szakembert is - kezdte Andorka Zoltán a veszprémi klub vezetője. - Ez olyan lehetőség István számára, amit nem lehetett visszautasítani, ugyanakkor mi ilyet nem tudunk biztosítani. Elengedjük, közös megegyezéssel szerződést bontunk. Most új edzőt kell keresnünk és már megkezdtük a tárgyalásokat.


- Állítólag Faragó Péter is visszatér.
- Vele szóban már megegyeztünk, de írásban még nem. Bízom benne, hogy sikerül visszahoznunk. Ami a szakmai munkát illeti, most is várok egy visszajelzésre, de nevet még nem tudok mondani. Az tény, hogy nehéz lesz Molnár Istvánt szakmailag pótolni.

Molnár István irányítása mellett a veszprémi kosarasok az arany kivételével minden érmet megszereztek az elmúlt években az NB I/B-ben. Csoportjában a csapat mindig a legjobb négy között zárt, ám az is tény, hogy a bajnoki címet egyszer sem szerezte meg. Ez persze nem mellékesen anyagi kérdés is és jellemzően mindig csak egy kicsi hiányzott ahhoz, hogy a megyeszékhely önkormányzata szembesüljön azzal: kosárlabdában is az elithez tartozó csapata van.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt