Városlista
2023. szeptember 28, csütörtök - Vencel

Hírek

2022. Szeptember 22. 14:30, csütörtök | Belföld

Metaverzum trendek, blokklánc marketing és immerzív technológiák szakértői az idei BrandFestival-on!

Metaverzum trendek, blokklánc marketing és immerzív technológiák szakértői az idei BrandFestival-on!

BrandFestival: trendek, amik a jövőt formálják

Nemzetközi szakértők, világhírű előadók váltják egymást a BrandFestival színpadán, november 10-11–én, az Etele Cinema-ban. Digitális guruk, ügyfélélmény-stratégák, metaverzum-trendszakértők, metaélmény-tervezők, kreatív tartalomfejlesztők: több mint 100 előadó, számos külföldi és hazai szakember fogja boncolgatni a digitális transzformáció, virtuális stratégiaalkotás és a metaverzum izgalmas kérdéseit.
Itt lesz többek között Joe McDonnell, a WGSN vezető trendelemzője, Laura K. Inamedinova, a metaélmény-tervezés szakértője és az LKI Consulting vezérigazgatója, Niklas Mortensen, az experience design és service design szakterület zászlóshajójának számító Designit ügyfélélmény-stratégája és a TakewayReality jövő fókuszú digitális ügynökség alapítója, az immerzív technológiák szakértője, Mario Ramić.

A 21. alkalommal megrendezett esemény idei célja bemutatni a digitális transzformáció izgalmas kérdéseit, jelenségeit, nemzetközi szinten jegyzett „sztárelőadók”, a kommunikációs iparág meghatározó szereplői és a hazai vállalatvezetők társaságában, interkulturális közegben.

METAVERZUM: AZ ADATKAPITALISTÁK PARADICSOMA
A fogyasztót rengeteg új élmény éri a digitális térben, aminek tartalma szédítően gyorsan fejlődik, így rendkívül nehéz neki megfelelni. Az üzleti korszellem egyre nagyobb innovációs igényt, agilitást és vevőközpontúságot feltételez, amelyek eléréséhez a digitalizáción keresztül vezet az út. A digitalizáció legizgalmasabb témái a digitális transzformáció, a virtuális stratégiaalkotás és a metaverzumban rejlő lehetőségek.
A világ legnagyobb vállalatai igyekeznek elsőként belépni erre az új területre.

TOP SPEAKEREK
Idén olyan kiemelkedő egyéniségek adnak elő, akiktől nemcsak érdekfeszítő gondolatok várhatók, de megközelítéseikkel hozzájárulhatnak a kívánt új és progresszív válaszok megfogalmazásához.

„A márkatrend-előrejelzés guruja”
Joe McDonnell: a WGSN vezető trendelemzője
A WGSN globális trendszemléző vállalat. Elemzéseik alapján a metás fejlesztések az elmúlt időszak egyik nagy tech témájának számítanak, előrelendíthetnek számos iparágat. Trendriportjaik arról szólnak, hogy a metaverzumok legerősebb alterületeit tekintve a videójáték-, a divat- és a zeneipar mellett az ingatlanokban, a digitális tartalmak monetizálásban és az egyéb szórakozási lehetőségekben van a legnagyobb potenciál. Marketing- és reklámszempontból is egyre több vállalat észleli a metás megoldásokban rejlő hirdetési lehetőségeket.

„A blokkláncmarketing legnagyobb üstököse
Laura K. Inamedinova: az LKI Consulting vezetője
Laura a londoni székhelyű, marketing-, design- és webfejlesztési ügynökség, az LKI Consulting vezérigazgatója. Az LKI Consulting ügyfeleinek többsége olyan B2B technológián alapuló vállalat, amely a szoftver, a mobil, a Big Data, a fintech vagy a kiberbiztonság területét képviseli. Publikációit rendszeresen közli a Huffington Post, az Entrepreneur és a Venture Beat. 2020-ban az Entrepreneur magazin a „10 legjobb fiatal női vállalkozó” egyikének választotta. A Huffington Post 2016-ban az „Év kommunikációs szakértője” címmel tüntette ki. Nézete szerint a piaci szegmensek közül a divatipar korán ráébredt arra, hogy eredményességét a digitális vásárlás élményének fejlesztésével növelheti. Az olyan ismert és nagy divatházak mint, a Gucci, a Dolce & Gabbana, a Balenciaga vagy a Burberry virtuális jelenléte ezt egyértelműen alátámasztja. A luxusmárkák mellett más nagy cégek, mint a Nike, az Adidas, a Tommy Hilfiger, a Zara vagy a North Face is bejelentették már virtuális térhódítási szándékukat.

„Az immerzív technológiák legelismertebb képviselője”
Mario Ramić: a Takeaway Reality ügynökség alapítója
A Takeway Reality a világ egyik vezető, jövő fókuszú, digitális metaverzum-ügynöksége. Immerzív (AR, VR, XR) és 3D alapú technológiai fejlesztéseket kínál ügyfeleinek, amelyekben komoly tapasztalattal rendelkezik.
A hatékony kommunikáció legfontosabb összetevője az adat, a látvány és a technológia. Ezek kombinációival lehet az ügyfelek céljainak megfelelő merész és innovatív megoldásokat megtalálni, együttes használatukkal alkothatók sikeres kampányok. Ezen a téren világszínvonalú a Takeway Reality kreatív teljesítménye. Közismertek arról, hogy folyamatosan feszegetik a technológia és az innováció határait.

„Az élménydinamizátor”
Niklas Mortensen: a Designit ügyvezető igazgatója
Niklas a Designit oslói irodájának ügyvezető igazgatója, ahol egy valóban multidiszciplináris, 60 fős csapatot vezet, amely az antropológiától, a pszichológiától és a szolgáltatástervezéstől kezdve az ipari formatervezésig és márkatapasztalatig terjedő kompetenciák széles skáláját öleli fel. Niklas fő profilja a dizájnközpontú és élményalapú kommunikáció tervezése és fejlesztése. Az Interaction Design Egyesület igazgatótanácsának emeritus tagja.
Sokéves tapasztalattal rendelkezik a B2B és B2C digitális termékek, szolgáltatások és alkalmazások integrált UX/CX megoldásainak tervezésében.
A Designitnél olyan eszközként tekintenek a dizájnra, ami tudatosabbá teszi az élményátadás folyamatát, és segít abban, hogy a vásárló pozitív élményeket kapjon, majd lojálissá váljon. Dizájnüzleti fejlesztési módszertanuk felszabadítja a kreatív erőt és az innovációs potenciált.

Közép-Európa egyik legjelentősebb márka- és vállalati stratégiai csúcstalálkozója 2022. november 10–11-én, az Etele Cinema-ban a „Digitális transzformáció” alapgondolat mentén elemzi a jövőt, számos nemzetközi top speaker és hazai előadó segítségével:http://brandfestival.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 28. 13:15, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor: novemberben közel fél havi nyugdíjjal többet visz a postás

Nyugdíj-kiegészítést fizet a kormány, novemberben átlagosan közel fél havi nyugdíjjal többet visz a postás az időseknek - jelentette be csütörtökön a miniszterelnök.

2023. Szeptember 28. 13:14, csütörtök | Belföld

MNB-igazgató: év végére 7-8 százalék közé lassul az infláció

2023. Szeptember 28. 10:02, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor hamarosan bejelentést tesz

A miniszterelnök facebook posztjából egyelőre csak annyi derül ki, hogy a kormány döntött. Hogy miről, azt hamarosan megtudjuk.

2023. Szeptember 28. 09:57, csütörtök | Belföld

Több mint ezer gyermekkel kevesebb született idén, mint tavaly

Az előzetes adatok szerint 2023 augusztusában 7695 gyermek született, és 9504 ember halt meg. 2022 augusztusához képest a születések száma 5,3, a halálozásoké 11, a házasságkötéseké pedig 17 százalékkal csökkent.