Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Március 11. 14:03, vasárnap | Belföld
Forrás: STOP

Még a 47 ezret sem fizetik ki

Még a 47 ezret sem fizetik ki

A közmunkáért fizetett havi 47 ezer forintból a kormánypárti politikusok szerint meg lehet élni. Úgy tűnik azonban, hogy még ezt sem fizetik ki a munkásoknak.

Pedig ha valaki közmunkára jelentkezik a mostani feltételek mellett, az bizony nem viccből teszi. Ennek ellenére egy, az Északonline-on olvasható cikk szerint a halmaji közmunkásoknak nem fizették ki a bért a munkájukért. Pedig hetente kellett volna fizetnie az önkormányzatnak, ám négy heti patakparti bozótirtás után egyszerűen hazaküldték őket, mondván, hogy nem érkezett meg a pénzük.

A munkások kétségbe vannak esve, némelyiküket már a villany kikapcsolása fenyegeti, mert nem tudják fizetni a közüzemi számláikat. Ráadásul a 22.500 forint szociális segélyt sem kapják, hiszen február 10-e óta közfoglalkoztatásban állnak. Úgy tűnik tehát, hogy a munka is kárba veszett és a segély is elúszott. Nem beszélve arról, hogy a második héten meg is fenyegették a munkásokat: aki beszélni mer a fizetés csúszásáról, az soha többé nem kap közmunkát.

Nyakó István szocialista országgyűlési képviselő pénteken Halmajra utazott, hogy saját szemével győződjön meg a fenntarthatatlan helyzetről. A politikus a STOP-nak megerősítette a fenti információkat. - Nem a kormány médiamenedzselésére kellene pályázatot kiírni, hanem abból a 800 millióból ki kéne fizetni a közmunkásoknak legalább azt a kevés bért, ami jár - mondta Nyakó, hozzátéve, hogy nem elképzelhetetlen, hogy az ország területén több száz ember is érintett lehet hasonló ügyekben.

A szocialista képviselő kijelentette: mindent megtesz azért, hogy Halmajon a közmunkások megkapják a járandóságukat. Vasárnap a borsodi településre utazik, ahol a kisemmizett közmunkásokkal együtt sajtótájékoztatót tart.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során