Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Február 29. 14:03, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Március végéig kell dönteni a magánkassza-tagoknak

Március végéig kell dönteni a magánkassza-tagoknak

Az, aki korábban maradt a magán-nyugdíjpénztáránál ezekben a hetekben újra visszatérhet az állami rendszerbe – írja a Népszabadság.

Most azonban a pénztáraknál kell jelentkezni, és a hírek szerint nincsenek túl sokan. A cégeknek ez még nem jelent túlélést. Azzal számolnak, hogy a kormány segítsége nélkül nincs jövőjük.

Amennyiben marad a jelenlegi közel százezres taglétszám, és az ügyfelek is mind hajlandók és képesek is lennének befizetni havonta 20-30 ezer forintot, a jelenlegi feltételek mellett akkor is csak legfeljebb egy vagy két magánnyugdíjpénztár tudna fennmaradni. Ám ennél valószínűbb, hogy egyetlen kassza sem marad, hiszen kicsi az esélye, hogy az összes tag be tudja vállalni az említett összeget, illetve mindenkinek megfelel az az egy-két pénztár, amely a legtovább állva tud maradni. Így vélhetően végül a legelszántabbak is kénytelenek lesznek visszalépni a tisztán állami nyugdíjrendszerbe.Közben egyelőre még mindig nem készültek el a magánnyugdíj-pénztári rendszert érintő jogszabálytervezetek a Nemzetgazdasági Minisztériumban- írja a lap.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.