Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Március 13. 08:18, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Március 15. - Változik a menetrend!

Március 15. - Változik a menetrend!

Változik a vonatok, a buszok és a HÉV-szerelvények közlekedési rendje a MÁV-Volán csoport járatainál március 15-én, az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc évfordulóján - tudatta a Mávinform hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity (IC) vonatokhoz a lehetőségekhez képest egy-két kocsival többet kapcsolnak. A helyjegyek elővételi vásárlásától függően további többletkocsikkal készül a vasúttársaság - tették hozzá.

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményekkel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt március 14-én 10 órától 15-én éjfélig vehetik igénybe.

Jelezték, hogy a vasúti jegyváltáshoz az utasok 5 százalékos kedvezménnyel használhatják az automatákat, és 10 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.

A Volánbusz járatai szerdán a munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek, március 14-én és 16-án pedig a munkanapra, tanítási napra meghirdetett menetrend lesz érvényben.

Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek - hívták fel a figyelmet.

Közölték azt is, hogy március 15-én a munkaszüneti napi menetrend, a nemzeti ünnep előtti és utáni napokon, március 14-én és 16-án a munkanapra, tanítási napra meghirdetett menetrend lesz érvényben minden HÉV-vonalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.