Városlista
2024. április 15, hétfő - Tas, Anasztázia

Hírek

2011. Augusztus 12. 07:39, péntek | Helyi
Forrás: iveszprem.hu

Álrendőr fosztotta ki az idős asszonyt

Álrendőr fosztotta ki az idős asszonyt

Egy idős asszonyhoz csengetett be egy férfi, aki magát rendőrnek adta ki hétfőn, a kora délelőtti órákban, Veszprémben, az egyetemi városrészben.

A lakásba bejutva a sértettel kinyittatta az ablakokat, közben a szobában az egyik szekrényből kivette a sértett megtakarított 100 ezer forint készpénzét, majd sietősen távozott. Ismeretlen tettes ellen lopás vétsége miatt indult büntetőeljárás.

A Veszprémi Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a Rendőrség állományába tartozókat az egyenruha és a szolgálati jelvény valamint szolgálati igazolvány igazolja. Amennyiben valaki a Rendőrség alkalmazottjának mondja magát, kérje meg, hogy mutassa fel a jelvényét, melyen egy ötjegyű azonosító számnak kell szerepelnie. Szolgálati jelvénnyel és igazolvánnyal a civil ruhás rendőrök is rendelkeznek. A 112-es ingyen hívható számon ellenőrizheti a jelvényszám alapján, hogy valóban rendőr-e az, aki Önnel szemben intézkedést kezdeményezett. A rendőr köteles a nevét, rendfokozatát, beosztását közölni az intézkedés alá vonttal. Amennyiben ettől az ellenőrzéstől az adott személy elzárkózik, vagy a szükséges azonosítót nem tudja felmutatni, akkor nem rendőr, és ez esetben a lakásba való bebocsátását meg kell tagadni. Fontos, hogy jegyezze meg az illető személyleírását, ha gépjárművel érkezett, akkor a jármű típusát, színét, rendszámát, és azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál szombat délelőtt, a sportrepülőgépben utazó két férfi a helyszínen meghalt, a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja a rendőrség

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: a magyarság lelke vidéken él

A magyarság lelke vidéken él, elsősorban a falvakban és a kisvárosokban, mert sajnálatosan szinte már csak itt élnek a keresztény gyökerű értékek, amelyekkel a magyarság ezer éven át túl tudott élni a Kárpát-medencében