Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Augusztus 12. 07:39, péntek | Helyi
Forrás: iveszprem.hu

Álrendőr fosztotta ki az idős asszonyt

Álrendőr fosztotta ki az idős asszonyt

Egy idős asszonyhoz csengetett be egy férfi, aki magát rendőrnek adta ki hétfőn, a kora délelőtti órákban, Veszprémben, az egyetemi városrészben.

A lakásba bejutva a sértettel kinyittatta az ablakokat, közben a szobában az egyik szekrényből kivette a sértett megtakarított 100 ezer forint készpénzét, majd sietősen távozott. Ismeretlen tettes ellen lopás vétsége miatt indult büntetőeljárás.

A Veszprémi Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a Rendőrség állományába tartozókat az egyenruha és a szolgálati jelvény valamint szolgálati igazolvány igazolja. Amennyiben valaki a Rendőrség alkalmazottjának mondja magát, kérje meg, hogy mutassa fel a jelvényét, melyen egy ötjegyű azonosító számnak kell szerepelnie. Szolgálati jelvénnyel és igazolvánnyal a civil ruhás rendőrök is rendelkeznek. A 112-es ingyen hívható számon ellenőrizheti a jelvényszám alapján, hogy valóban rendőr-e az, aki Önnel szemben intézkedést kezdeményezett. A rendőr köteles a nevét, rendfokozatát, beosztását közölni az intézkedés alá vonttal. Amennyiben ettől az ellenőrzéstől az adott személy elzárkózik, vagy a szükséges azonosítót nem tudja felmutatni, akkor nem rendőr, és ez esetben a lakásba való bebocsátását meg kell tagadni. Fontos, hogy jegyezze meg az illető személyleírását, ha gépjárművel érkezett, akkor a jármű típusát, színét, rendszámát, és azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.