Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2019. November 19. 07:04, kedd | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Lövöldözés volt Oklahomában, több halott és sebesült

Lövöldözés volt Oklahomában, több halott és sebesült

Lövöldözés történt az egyesült államokbeli Oklahomában hétfőn, az első jelentések szerint három halottja és több sebesültje van az ámokfutásnak - jelentette az amerikai ABC televízió.

A lövöldözés Oklahoma Duncan nevű településén, egy Walmart áruház előtt történt. A 25 ezer lakosú Duncan mintegy száz kilométernyire délre fekszik Oklahoma Citytől.

Az első rendőri jelentések szerint a tragédiának három halottja és több sebesültje van. A Walmart áruházat ugyan nem zárták le, de a környékét igen, és a rendőrség kérésére átmenetileg a városka iskoláiban is elrendelték a zárlatot. A rendőrök szerint a halottak között van a feltételezett elkövető is.

Danny Ford, Duncan rendőrfőnöke később újságíróknak elmondta: két férfi és egy nő vesztette életét a támadásban. Ford azonban nem erősítette meg, hogy az áldozatok között van a lehetséges elkövető. Mint mondta: egyelőre tanúkat keresnek.

A Fox televízió értesülései szerint családi vita állhat a tragédia hátterében. A helyi rendőrség későbbre ígért részletes tájékoztatást.

Hasonlóképpen későbbre ígértek részletes információkat a vasárnap este virradóra a kaliforniai Fresnóban egy kerti mulatságon elkövetett fegyveres támadást illetően. A kertben tartózkodó baráti társaságra támadó ismeretlen fegyveresek tíz emberre adtak le lövéseket. Négyen meghaltak, hat sebesültet pedig kórházban ápolnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.