Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2013. Július 15. 20:00, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Lövöldözés Várpalotán - Üzenetet hagyott a rendőrségnek a gyilkos

Lövöldözés Várpalotán - Üzenetet hagyott a rendőrségnek a gyilkos

Családja egészségét veszélyeztették, ezzel indokolta, hogy szomszédjaira támadt a várpalotai lövöldöző - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Ez áll abban az üzenetben, amelyet a magával is végző gyilkos hagyott a rendőrségnek.

Dömölki Zsolt elmondta: a helyszíneléskor találták meg a gyilkos üzenetét. A férfi - aki vadászfegyverrel végzett egy 68 éves nővel és 38 éves segítőjével - azzal indokolta tettét, hogy a szomszédok a növényeit, fáit lepermetezték vegyszerrel, és ezzel családja egészségét is veszélyeztették.
A szóvivő azt is elmondta, hogy június végén az 58 éves férfi a permetezésre hivatkozva feljelentést tett a vasárnap megölt szomszédja ellen a várpalotai kapitányságon, ahol rongálás miatt indult eljárás. Kihallgatták akkor egy másik szomszédját is, aki az 58 éves, háromgyermekes családapát kötözködő embernek nevezte. Dömölki Zsolt hozzátette, hogy az eljárásban a későbbi lövöldöző érvényes fegyvertartási engedélye visszavonásának szükségességére utaló körülmény nem merült fel.
A rendőrség vasárnap arról adott tájékoztatást, hogy reggel fél nyolc előtt lakossági bejelentést kaptak arról, hogy valaki lövöldözik Várpalotán a Krúdy Gyula utcában. Hét óra körül K. Imre több lövést adott le a szomszédos családi házban tartózkodókra.
Mire a rendőrök a helyszínre értek, a mentők egy 68 éves nő és egy 38 éves férfi életéért küzdöttek. A meglőtt férfi a helyszínen meghalt, a nő később a kórházban halt meg.
A bűncselekmény után az elkövető hazament és bezárkózott az otthonába. A Terrorelhárítási Központ munkatársai 9 óra 40 perc körül bejutottak a házába, és megállapították, hogy öngyilkos lett, felakasztotta magát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.

2024. Május 21. 10:02, kedd | Belföld

Éjfélkor jár le az szja jóváhagyásának határideje

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Életmód

Meteorológia: nagyon erős UV-B sugárzás várható kedden a Dél-Dunántúlon

Nagyon erős UV-B sugárzás várható kedden a Dél-Dunántúlon - közölte a HungaroMet Zrt. hétfőn.