Városlista
2022. december 7, szerda - Ambrus

Hírek

2013. Július 15. 20:00, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Lövöldözés Várpalotán - Üzenetet hagyott a rendőrségnek a gyilkos

Lövöldözés Várpalotán - Üzenetet hagyott a rendőrségnek a gyilkos

Családja egészségét veszélyeztették, ezzel indokolta, hogy szomszédjaira támadt a várpalotai lövöldöző - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Ez áll abban az üzenetben, amelyet a magával is végző gyilkos hagyott a rendőrségnek.

Dömölki Zsolt elmondta: a helyszíneléskor találták meg a gyilkos üzenetét. A férfi - aki vadászfegyverrel végzett egy 68 éves nővel és 38 éves segítőjével - azzal indokolta tettét, hogy a szomszédok a növényeit, fáit lepermetezték vegyszerrel, és ezzel családja egészségét is veszélyeztették.
A szóvivő azt is elmondta, hogy június végén az 58 éves férfi a permetezésre hivatkozva feljelentést tett a vasárnap megölt szomszédja ellen a várpalotai kapitányságon, ahol rongálás miatt indult eljárás. Kihallgatták akkor egy másik szomszédját is, aki az 58 éves, háromgyermekes családapát kötözködő embernek nevezte. Dömölki Zsolt hozzátette, hogy az eljárásban a későbbi lövöldöző érvényes fegyvertartási engedélye visszavonásának szükségességére utaló körülmény nem merült fel.
A rendőrség vasárnap arról adott tájékoztatást, hogy reggel fél nyolc előtt lakossági bejelentést kaptak arról, hogy valaki lövöldözik Várpalotán a Krúdy Gyula utcában. Hét óra körül K. Imre több lövést adott le a szomszédos családi házban tartózkodókra.
Mire a rendőrök a helyszínre értek, a mentők egy 68 éves nő és egy 38 éves férfi életéért küzdöttek. A meglőtt férfi a helyszínen meghalt, a nő később a kórházban halt meg.
A bűncselekmény után az elkövető hazament és bezárkózott az otthonába. A Terrorelhárítási Központ munkatársai 9 óra 40 perc körül bejutottak a házába, és megállapították, hogy öngyilkos lett, felakasztotta magát.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 13. 14:49, csütörtök | Helyi

Veszélyes előzés - Kamerafelvétel alapján indított eljárást a rendőrség

Fedélzeti kamerafelvétel alapján indult büntetőeljárás - a balatonalmádi rendőrök néhány nap alatt beazonosították és gyanúsítottként kihallgatták a 710-es úton szabálytalanul előző autóst.

2022. Október 07. 09:07, péntek | Helyi

15 méter mély kútból mentettek ki egy tacskót a tűzoltók

Egy tizenöt méter mély kútba esett Udvaron egy kutya.

2022. Szeptember 21. 20:41, szerda | Helyi

Kerítésnek ütközött egy autó Balatonfüreden, a sofőr életét vesztette

A sofőr menet közben rosszul lett, emiatt következett be a szerencsétlenség.

2022. December 07. 15:27, szerda | Belföld

40 kilométeren át üldözték a rendőrök a terepjárót, amiben 13 migráns utazott!

A bolgár rendszámú autó sofőrje korábban nem állt meg a rendőri jelzésre, ezért utána eredtek.