Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Március 07. 13:10, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: vehir

Lengyelországi delegáció járt Veszprémben

Lengyelországi delegáció járt Veszprémben

Veszprém megye és a lengyelországi Tarnow városa több évtizedes testvérkapcsolatokat ápolnak, amely tovább erősödött a napokban.

A Jendrassik-Venesz Szakképző Iskolában látogató tanügyi delegációnak az a két lengyel iskolaigazgató volt a tagja, akik odahaza egyúttal a Tarnowi Magyarbarátok Egyesületének is vezetői. Krzystof Kolaczynski az Ipari Gimnázium és Szakiskolából, mígAndrzej Kot a Sporttagozatos Iskolaegyüttesből érkezett.

A tárgyalások témája az oktatási és kulturális keretekben a diákok és tanárok együttműködése volt. Erre jó lehetőséget teremtenek a Leonardo Mobilitás és a Comenius uniós projektek, melyeket nemzeti pályázatok útján finanszíroz az Európai Unió.

A Jendrassik-Venesz Szakképző Iskolában a most induló együttműködést angol munkanyelven tervezik megvalósítani, így a szakmai és kulturális ismeretek mellett a diákok nyelvtudása is gyarapodik majd. A tervek szerint az iskola tanárai ősszel Tarnow-ban előkészítő látogatáson pontosítják a projektterveket.Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt