Városlista
2024. április 15, hétfő - Tas, Anasztázia

Hírek

2012. Május 09. 09:33, szerda | Helyi
Forrás: VMRFK

Lebukott a rendszámcserével

Lebukott a rendszámcserével

A féri ellen egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt a Veszprémi Rendőrkapitányságon indult eljárás.

Egy 33 éves férfi jelent meg a Veszprém Megyei Kormány Hivatal Közlekedési Felügyeletnél abból a célból, hogy egy személygépkocsi színváltozását a forgalmi engedélyben átvezettesse.

Arra nem számított, hogy az eljárás során nemcsak a gépjármű rendszámát hanem egyéb azonosítóit is le fogják ellenőrizni. A felügyelet munkatársai hamar megállapították, hogy a gépkocsi alváz és motorszáma nem egyezik meg a forgalmi engedélybe bejegyzett adatokkal ezért az észlelteket egyből jelezték a rendőrség felé.

A kiérkező rendőrök hamar megállapították az eltérés okát. A módosítást kérő férfi ismerőse korábban összetörte személygépkocsiját és mivel a biztosító nem fizette meg a kárát ezért úgy gondolták, hogy Ausztriában vásárolnak egy ugyanolyan típusú személygépkocsit, amire átrakják az összetört autó rendszámát. Mivel a korábbinak megfelelő színben nem sikerült gépkocsit vásárolniuk ezért próbálkoztak meg a színváltozás bejegyeztetésével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál szombat délelőtt, a sportrepülőgépben utazó két férfi a helyszínen meghalt, a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja a rendőrség

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: a magyarság lelke vidéken él

A magyarság lelke vidéken él, elsősorban a falvakban és a kisvárosokban, mert sajnálatosan szinte már csak itt élnek a keresztény gyökerű értékek, amelyekkel a magyarság ezer éven át túl tudott élni a Kárpát-medencében