Városlista
2024. április 15, hétfő - Tas, Anasztázia

Hírek

2012. Április 18. 13:17, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Lakás vagy újautó? - melyik beruházás a fontosabb

Lakás vagy újautó? - melyik beruházás a fontosabb

A magyar háztartások két leginkább fajsúlyosabb kiadását az ingatlan- és gépkocsi vásárlás jelenti.

Mindkettő elszenvedte a maga zuhanását 2009-ben és csábító hitelajánlatok híján ma sokszor dönteni kell, hogy melyik beruházás a fontosabb. A Duna House párba állította, hogy mekkora összegért milyen kocsi vagy lakás kapható.

A KSH és a Duna House adatai alapján a válság előtt nagyjából ugyanakkora volt a személygépkocsi üzembe helyezések és az ingatlan adás-vételek nagyságrendje. 2009-től azonban nagyobb veszteségeket szenvedett el a gépkocsi piac, hiszen 2009-2011-es átlagban évi 70 ezret helyeztek forgalomba, lakásból a tranzakciós átlag ugyanebben az időszakban 90 ezer körül volt.

A 2012-es első negyedév adatait nézve látszik, hogy a két piac között jelentős különbség alakult ki, az intenzív ingatlanpiaci évkezdéssel kétszer akkora forgalmat produkált a lakásforgalom, mint a gépjármű. Rutai Gábor, a Duna House vezető elemzője szerint 2012. összességében valamivel nagyobb tranzakciószámmal zárhat, mint az előző három év, véleménye szerint 100-110 ezer adás-vétel is bonyolódhat idén. Az erős évkezdés egyik fő oka a befektetési célú vásárlások voltak és ezek klasszikusan az ingatlanpiacnak kedveznek, hiszen míg a gépkocsi 5-8 éves távlatban szinte elveszíti az értékét, addig az ingatlan jó esetben még többet is érhet.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: autó, lakáspiac

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál szombat délelőtt, a sportrepülőgépben utazó két férfi a helyszínen meghalt, a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja a rendőrség

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: a magyarság lelke vidéken él

A magyarság lelke vidéken él, elsősorban a falvakban és a kisvárosokban, mert sajnálatosan szinte már csak itt élnek a keresztény gyökerű értékek, amelyekkel a magyarság ezer éven át túl tudott élni a Kárpát-medencében

2024. Április 13. 06:00, szombat | Belföld

MÁV: tavaszi utómunkálatokkal fejeződik be a győri fővonal felújítása

Tavaszi utómunkálatokkal fejeződik be a győri vasúti fővonal felújítása, emiatt több ütemben módosul a menetrend a következő hónapokban - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.